Wat komt er bij je binnen?!

Mijn ervaring is dat veel mensen gekwetst zijn tijdens hun opvoeding(75% van de gezinnen is disfunctioneel) en toen besloten om zich niet meer te laten kwetsen en hoge grenzen te stellen. Ze komen dan in de beschermende en afwerende houding waarin je niet echt meer openstaat om dingen binnen te laten komen en niet echt kunt leren. Het is zelfs zo dat als je geen lerende houding hebt je per defintie in een beschermende en afwerende houding zit.

Als je in een afwerende en beschermende houding zit ben je wel veilig maar zit je ook in een isolement is er geen sprake van intimiteit, terwijl we daar eigenlijk naar verlangen. We zijn bang geworden voor intimiteit omdat we dan onze facade onze bescherming moeten laten vallen en bang zijn om ontmaskerd te worden.

Kun je je tot tranens toe laten ontroeren door muziek, een gedicht, een mooi woord, kunst, de natuur, etc. dan zijn je grenzen meer flexibel en komt er meer bij je binnen en geniet je van het goede dat bij je binnenkomt en durf je je kwetsbaar op te stellen omdat je in je kracht staat.

Nietzsche had het over de zachte stem van de waarheid, en schoonheid die alleen gehoord wordt door de ontwaakte ziel, een quote die m’n hart raakte en binnenkwam, want ik overschreeuwde mezelf nogal. Via twiiter werd ik door Jan Bommerez geattendeerd op deze quote van Nietzsche en dat geeft al aan dat Jan het ook binnen liet komen en door wil geven. Het kan ook zijn dat de uitspraak van Nietzsche je niks doet en niks zegt dan zijn voor jou andere woorden nodig om je te doen ontwaken. Neale Donald Walsch zei:’ We worden geleid naar de waarheid waarvoor we openstaan’.

Wat zijn de 7 meest indrukwekkende momenten en gebeurtenissen die bij je binnenkwamen?. Het vertelt veel over je wezen of je ego. Hoe hebben die gebeurtenissen je leven veranderd en was dat positief voor je of ben je erdoor verbitterd geraakt…

Als je dingen binnen durft te laten komen ben je bereid om te veranderen, te groeien en je te ontwikkelen en dan werk je met de genade mee en leef je pas echt, alles wat niet groeit is dood.

Als je denkt het weten te hebben heb je geen interesse meer in informatie en nieuwe inzichten, want je weet immers al. Dan word je start en rigide en blijft alles bij het oude vertrouwde, ook al kwelt je dat. Dan leef je als de machine waar Gurdjieff het over heeft, dan doe je alles mechanisch

Als je op zoek bent naar liefde, erkenning, respect, waardering, etc. besef je niet dat dat allemaal al in je zit en dat je dat alleen nog niet weet en dus van buiten denkt te kunnen halen. Je mag je ook voor je eigen wezen en ziel openstellen en dat binnen laten komen. Ook binnen laten komen dat je naar het evenbeeld van God bent geschapen en dus goddelijk bent. De Bijbel zegt: ‘Weet ge niet dat ge goden zijt’, nee vaak staan we daar niet voor open.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter