Waarom word je niet zoals ik?

Veel mensen proberen de ander te veranderen naar hun beeld, ze spelen voor God, die ook de mensen schiep naar Zijn beeld en gelijkenis. Ze beseffen niet dat als je vijanden wilt maken je moet proberen om de ander te veranderen.

Een Amerikaanse actrice zei: ‘Vrouwen veranderen hun partner net zo lang, tot ze hem niet meer moeten’, het is tragikomisch.

John is een vegetariër en vindt dat iedereen moet stoppen met het eten van vlees, hij vindt het wreed en dom om vlees te eten en komt dan met allerlei argumenten om zijn gelijk aan te tonen.

Annemieke is van de blauwe knoop en doet haar best om haar partners van de drank af te krijgen, ze jaagt ze daarmee steeds de deur uit en vraagt zich niet af waarom ze steeds mannen aantrekt die veel drinken, of dat soms iets over haar onderbewuste kan zeggen…

De pacifist zegt: ‘Ik ben pacifist en iedereen die het niet met me eens is sla ik voor z’n kop..’

Een vrouw die zichzelf als heel bewust, wijs en spiritueel ziet, was vegetarisch en dronk niet en rookte niet. Ze werd verliefd op een man die een vleeseter was dronk en rookte en een stoere motorrijdende rocker was. Ze deed haar best om hem te veranderen naar haar ideaalbeeld, toen haar dat niet lukte maakte ze het uit. Haar partner zei toen:’Ik hou van je onvoorwaardelijk om wie je bent en accepteer je helemaal en zal op je wachten tot je gaat inzien wat dat waard is’. Ze dacht na over z’n woorden en begreep toen dat niet zij de wijze leraar was geweest, dat zij voorwaardelijke liefde had gegeven, dat haar partner haar liet zien wat onvoorwaardelijke liefde was en dus haar leraar was en ze maakte het weer aan en ze werden heel gelukkig.

Ik ken een man die ook steeds sleutelde aan z’n vriendinnen om ze veranderen en zelf niet veranderde, als ze het (daardoor) dan uitmaakten gaf hij altijd de ander de schuld, hij zag zichzelf als liefdevol en puur en stond niet open voor zelfreflectie en projecteerde z’n onbewuste ellende op z’n vriendinnen die hij beschuldigde, hij leerde er dus niets van. In 5 jaar tijd versleet hij zo vele tientallen vriendinnen en nog trok hij geen conclusies daaruit naar z’n eigen gedrag!.

Je kunt uiteindelijk alleen jezelf veranderen en groeien en je ontwikkelen. Gandhi zei:’Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien’

Ik belde m’n vriend Peter de Kock om hem te bedanken voor de inspiratie die hij me gaf, waaronder het idee om dit artikel te schrijven. Ik zei hem dat ik ‘Waarom word je niet zoals ik’ had geschreven en toen zei hij heel leuk: ‘Dat had je allang moeten doen, want dan zijn we allemaal gelijk en is er geen probleem meer!’. Ik vond het wel grappig.

In ho’oponopono houden ze het ook bij zichzelf, door zelf te veranderen blijkt dat ook de cliënten veranderen, heel apart is dat. Het is ook mijn ervaring dat als jij verandert, je hele wereld om je heel verandert. mensen die je slecht behandelden verdwijnen uit je leven of behandelen je nu goed, heel opvallend is dat, wonderbaarlijk ook.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter