Verwachtingen

 

We kennen het bijna allemaal: van een ander iets verwachten en dan teleurgesteld raken als het niet komt. We vergeten vaak dat we het van onszelf mogen verwachten dat we mede-schepper mogen worden en vorm aan ons leven mogen geven, los van hoe de ander op ons reageert, teveel rekening houden met de houding en reacties van der ander is weer codependent gedrag en anderenwaarde in plaats van eigenwaarde.

Verwachten dat een ander aardig voor je is, je lief heeft is je lot in handen leggen van die ander Gandhi zei het heel mooi toen hij zei:

”  Wie van een ander iets verwacht,
geeft zijn vrijheid weg.”
 
 
Gandhi

Mary J Blige zei heel mooi dat als de ander niet van je houdt het zeker is dat hij nog minder van zichzelf houdt. Een liefhebbende mens heeft altijd lief, onvoorwaardelijk, hij is er niet om aan je verwachtingen tegemoet te komen, hij geeft je wat het beste voor je is, wat je nodig hebt.

De pechvogel verwacht pech in z’n leven en The law of attraction zorgt dan feilloos voor veel pech, waardoor hij kan zeggen dat hij gelijk heeft, maar niet z’n geluk. Hetzelfde geldt voor de geluksvogel ,die geluk verwacht, het geluk komt naar de daarop voorbereide geest en geluk zal dus z’n deel zijn.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter