Verwachtingen 2

 

Verwachtingen kunnen heel sterk werken als we ze hebben voor een ander in die zin dat we van de ander verwachten dat hij het goed doet voor zichzelf.

Emerson zei:

”  Wat we het hardst nodig hebben is iemand die ons laat doen wat we kunnen doen “

 

Er is een mooi verhaal van een middelbare school, de rector schreef alle namen van de docenten op papiertjes die hij dubbelvouwde en in een hoge hoed deed, hij trok er 3 uit en zei tegen deze docenten dat ze de meest excellente waren van de school en dus de beste leerlingen zouden krijgen, in werkelijkheid kregen ze middelmatige leerlingen die ook at random gekozen waren. Wat bleek de resultaten waren verbluffend, de docenten zeiden:’Wat wil je ook met zulke goede leerlingen, het was een genot om ze te onderwijzen’ Toen zei de rector dat het gemiddelde studenten waren en toen zeiden de docenten dat het dan wellicht aan hun excellente doceren lag, de rector zei dat ze at random, bij toeval getrokken waren uit de hoge hoed, zo kunnen verwachtingen positief doorwerken

Goethe zei dat je de ander niet moet behandelen zoals hij is maar zoals hij zou kunnen zijn en dat hij dan wordt zoals hij kan zijn. En dan stimuleer je de ander om meer van z’n potentieel te gebruiken, wat ten goede komt aan hemzelf en de wereld.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter