Respect

Als je jezelf respecteert heb je geen respect van een ander nodig en respecteer je iedereen

Als een ander je niet respecteert heb dan mededogen en weet dat zo iemand zichzelf ook niet respecteert en dat vraagt dus om medeleven en aandacht.

Schiet dus niet in een reactie als de ander je niet respecteert maar geef een respons vanuit je hart!

Meer weten? Bel 06-10421646

3 antwoorden
 1. Patricia Eijsermans
  Patricia Eijsermans zegt:

  Lieve Henny,

  Helemaal mee eens en het is ook aan te leren respect voor je zelf te hebben. Je kan het ook leren met der jaren maar dan wordt je wel vaak gekwetst en sommigen leren het nooit omdat ze het niet zien van zichzelf of durven het gesprek niet aan te gaan met zichzelf.

  Zelfvertrouwen heeft ook te maken met zelfrespect en vrouwen staan daar weer heel anders in dan mannen. Hoewel ik daar de afgelopen jaren meer balans in zie komen gelukkig, we werken er samen aan.

  Bij deze er is een mogelijkheid, durf jij de uitdaging met je zelf aan?

  Leef en doe. Liefs aan iedereen

 2. Leon
  Leon zegt:

  Bijzondere Henny,

  Ik vind het een mooi gebaar naar andere mensen om überhaupt met een blog te starten. Je geeft zo de medemens de kans om zich aan jouw inzichten te laven dan wel deze te onderzoeken op waarachtigheid. Dit vanuit de stelling: Onderzoek en behoudt het goede!. Ik veronderstel dat een cruciaal aspect van zelfrespect liefde ten opzichte van de schepping betekent/inhoudt. Liefde wil zich vermenigvuldigen. Dus je gunt ook de ander liefdevol het licht in de ogen. De ander accepteren, in diens hoedanigheid, zie ik als een vorm van respect naar de ander, die het goede in de ander naar boven brengt, hetgeen dus aan de schepping ten goede komt

  Met respect,

  Leon

 3. Leon
  Leon zegt:

  Beste Henny,

  Zojuist formuleerde ik een net door mij geformuleerd aforisme, hetgeen ik je niet wil onthouden. Het luidt: Overleven, gaat vaak niet over leven!. Omdat overleven gelieerd is aan angst en leven , waarachtig vol leven min of meer volkomen gelierd is aan liefde vol bewust zijn!

  Met respect,

  Leon

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter