Please please me!!

De Beatles zongen het al: ‘Please please me, like I please you’
Het is codependent gedrag. Men wil dan graag aardig gevonden worden en denkt de liefde van buiten te kunnen halen door te pleasen.
De codependent houdt echter niet van zichzelf en dat wordt dan gespiegeld door zijn omgeving, die dan ook niet van hem houdt
Met het pleasen doe je dus jezelf tekort en geweld aan, doordat je je in bochten wringt om geliefd te worden.
Je durft niet voor de dag te komen met je ware zelf uit angst voor afwijzing en die angst trekt het gevreesde aan.
Cindy Lauper zong True colours that’s why I love You, laat dus je ware
kleuren zien.

1 antwoord
  1. Loesje
    Loesje zegt:

    Het alsmaar pleasen en geliefd willen worden, wellicht heeft de een het meer dan de ander, maar voor mij is het enorm herkenbaar. Zoeken naar de bevestiging die je hebben wilt en daardoor gaan pleasen waardoor je uiteindelijk ook die bevestiging krijgt. Beetje bij beetje lukt het mezelf om daar steeds meer afstand van te doen. Ik wil niet meer door allerlei bochten willen wringen om geliefd te worden, precies wat je schrijft hennyik doe mezelf daar alleen maar mee tekort. Maar langzaam bij beetje leer ik het, ik mag er zijn, ik mag zijn wie ik ben en wie ik wil zijn. Ook zonder te pleasen en ook zonder die bevestiging.
    Alhoewel.. bevestiging kan soms zo mooi zijn, zo was deze blog van jou een bevestiging van wat ik al wist. Ik hoef niet meer te pleasen. Bedankt hiervoor!

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter