“Ik ben een creatieve geest en een innovator en doe waar ik van hou en hou van wat ik doe en bevorder groei en ontwikkeling voor mezelf en jou.”

Over mij

Ik ben op 26 december 1949 in Doetinchem geboren, als jongetje van 5 verhuisde ik met m’n broer en ouders naar Lochem, waar m’n ouders een slagerij begonnen. Ik leerde al snel meehelpen in de slagerij en bracht ook bestellingen rond in een mooi wit slagersjasje. De lagere school vlot doorlopen en toen naar de middelbare school gegaan. In 1969 getrouwd en in 1970 werd onze eerste zoon geboren, in 1975 de tweede zoon.

Ik werkte vanaf 1968 bij de ABN AMRO bank en vanaf 1970 bij Uitgeverij Misset, waar ik carrière maakte en manager werd vanaf m’n 29ste, ik volgde veel opleidingen o.a. marketing en economie en volgde veel cursussen in communicatie, conflictbeheersing, train de trainer, coaching, lateraal- en creatief denken, etc. Heb enkele jaren, naast m’n managementbaan in de avonduren gewerkt als universitair docent in Utrecht en had ook nog een eigen marketingbureau.

Over mijn crisis

In 1992 kreeg ik een crisis, die ik als m’n redding beschouw, ik schoolde me om en volgde cursussen in Intuïtieve ontwikkeling, NLP, Mindfulness, Psycho-synthese, Levenskunst, Tarot en Counseling en ging zelf aan de gang met (m’n) codependentie vanaf 2007, ik bestudeerde meer dan 100 Engelstalige boeken over codependency en herkende er heel veel in. Nu schrijf ik er veel over en krijg daar hartverwarmende reacties op.

Mijn activiteiten

Ik geef lezingen over codependentie, levenskunst, sub-persoonlijkheden, communicatie, dramadriehoek en  bewustwording. Vanaf 2008 publiceer ik artikelen(vooral in Spiegelbeeld, maar ook gestaan in Koorddanser, Frontier magazine, Paravisie, Ontmoeting), boeken, brochures, folders, CD’s, DVD’s. Vanaf 2008 zijn van mij al 9 boeken verschenen bij Uitgeverij Boekenbent, zie onder de kop winkel en bij prijzen en tarieven.

Vanaf ca.2010 staan artikelen van mij op internetsites o.a.: aquariusage, diep magazine, ekudos, mydiary en mijn geheim en bewustzijnmagazine. In 2012 zijn 6 YouTube filmpjes geplaatst over codependentie, er is ook een dvd van verschenen, verder zijn er 5 cd’s over codependentie van mij verschenen en een cd over levenskunst, enkele YouTube filmpjes over bewustwording zijn inmiddels verschenen

In 1995 ben ik gescheiden en in 1999 leerde ik m’n lieve vriendin Elly kennen waar ik heel veel mee kan delen. Vanaf 2011 vooral actief als schrijver en af en toe als spreker en coach. Met vrienden doe ik aan intervisie en inspireer en laat me inspireren.

Mijn hobby’s

Ik musiceer graag en speel gitaar, mandoline, ukelele een beetje op de trekzak en op klankschalen weer veel en indaanse trommels, logdrum en kalimba. Ik kook heel graag en lekker, de Indonesische, Chinese, Italiaanse en Franse keuken spreken mij het meeste aan hoewel Hollands eten ook lekker kan zijn. M’n muziekvoorkeur is heel divers van pop muziek tot klassiek, americana vind ik toch wel heel mooi, de singer-songwriters, ik genoot altijd erg van het programma ‘for the record’ van Mart Smeets en Leo Blokhuis.

Mijn interesses

Ik lees graag en veel vooral over codependency, esoterie, psychologie, filosofie, bewustwording, subpersoonlijkheden, etc. Ik ben initiatiefnemer van het codependentienetwerk dat in augustus 2015 ruim 180 leden heeft en nog steeds groeit Op YouTube staan 9 video’a van mij over codependentie, bewustwording en interdependentie, in mei 2016 al ruim 30.549 weergaven. Ik heb COPD, maar laat me daardoor niet weerhouden om een gelukkig leven te leiden, het beperkt me wel, dansen, fietsen en wandelen gaat niet zo goed meer, boodschappen doen lukt nog wel, voor het huishouden heb ik een hulp. Danzij koperen ringen die verzilverd en verguld zijn heb ik me meer adem en meer energie en voel me ook meer in balans met nog meer levensvreugde, zelfs mijn smaak is erdoor verbeterd.

Wat kan ik voor je doen?

De kans is heel groot dat je nu slechts 5% a 10% van je potentieel gebruikt en daar genoegen mee neemt. Als je veel trainingen heb gevolgd kan het zijn dat je 10% a 20% van je potentieel gebruikt maar is er dus altijd nog veel te winnen.

Ik help je om verdrongen dingen uit je bovenbewuste en onderbewuste te halen en dus tot meer bewustzijn en zelfinzicht, zelfkennis en zelfbesef en daarmee ga je veel beter functioneren in het leven.

Ik help je om tot geluk en levenskunst te komen en schreef daar zelfs het boek ‘Geluk & Levenskunst’ over dat je cadeau krijgt na 3 consulten.