Oproep tot open communicatie

Ik las het boek ‘Will the real me please stand up’ van John Powell. Hij schrijft dat alles waarover we geen open communicatie hebben ons belast. Je blijft zitten met negatieve gevoelens en gedachten en lichamelijk kunnen er klachten komen zoals: hartproblemen, maagklachten, stijve spieren, rugpijn, stress, etc.etc.

Maak van je hart dus geen moordkuil en uit je terwille van je gezondheid. We gooien vaak het goede eruit en houden het slechte verborgen in ons binnenste, waar het voortwoekert en z’n destructieve werk doet.

Ik een man die steeds zegt dat hij zo gelukkig is, hij zei me dat iets te vaak, waardoor ik hem ging verdenken van reactieformatie, ofwel het tegendeel laten zien van wat er is. Ik vroeg hem dus hoe hij over z’n leven dacht en toen zei hij: ‘Ik heb er niet om gevraagd’.

Een typerend antwoord dat aangeeft dat hij niet zo blij is met het cadeau dat het leven is. Hij voegde eraan toe dat hij na z’n dood niet wedergeboren wil worden en nooit meer terugkomt. Ik denk dan als je gelukkig bent en je hebt het fijn gehad in dit leven dan wil je nog wel een keer, ook dit was weer een signaal dat de man helemaal niet zo gelukkig is.

Hij speelt ook graag advocaat van de duivel viel me op en dat duidt op verdrongen woede, dus ook weer niet geuite emoties, hij gelooft in de visie van Ouspensky dat negatieve emoties nutteloos zijn, en iets voor zwakke mensen en dat ze vernietigd moeten worden, in plaats van te denken dat negatieve emoties boodschappers zijn waar je veel aan kunt hebben om onvervulde behoeften op het spoor te komen.

De man zei later tegen me, toen hij wel voelde dat ik hem doorhad, ‘Mijn leven is een groot drama en wat geniet ik daar toch van!’. Ik dacht toen: ‘You’re in deep shit, but I love you anyway’, zei hem dat niet om hem niet van z’n illusie te beroven.

Ik dacht toen ook: ‘Will the real me please stand up’. Hij wordt door de meeste mensen geliefd om wie hij speelt te zijn en niet om wie hij echt is en dat zal hij voelen, hij durft z’n ware wezen niet te laten zien uit angst voor afwijzing en veroordeling en daarmee belast hij zichzelf enorm en is getormenteerd en ik denk ook neerslachtig, hij kijkt altijd zo droevig en geplaagd.

Uit je dus is m’n oproep om je echte zelf te laten zien, want dat mag er zijn. Je kunt dat o.a. op m’n codependentie-netwerk de link is:

http://codependentie-netwerk.ning.com, je vind de link ook op m’n site (rechts)

Wees welkom en bewaar het goede in je en gooi het slechte van je af. Afzien van expressie leidt tot depressie (en nog meer ellende).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter