Ontwaken

De meeste mensen denken er niet over om te ontwaken, omdat ze zich inbeelden dat ze al wakker zijn(-). De Boeddha werd de ontwaakte genoemd, hij realiseerde zich dat ie in slaap was en ontwaakte, hetzelfde gebeurde met Jezus Christus, Lao Tse en vele anderen, maar we nemen daar geen notitie van….

Je beseft pas dat je ontwaakt bent, wakker bent als je je hebt gerealiseerd dat je sliep, dat je droomde dat je wakker was maar dat was geen echt ontwaken dat was illusie, maya

Het grootste obstakel, de grootste belemmering voor echt ontwaken is de gedachte dat je al wakker bent, een illusie die heel sterk is en echt lijkt.

Vernon Howard kreeg eens een vraag van een leerling die vroeg wat het verschil was tussen hem en een ontwaakte en Howard antwoordde toen: Jij denkt en hij ziet!’ Als je ontwaakt bent zie je voor het eerst wat er is, zonder oordeel en met waardering en liefde voor wat is, zuiver en helder neem je dan waar.

In 1992 kreeg ik een psychose en dacht dat de wereld verging, in werkelijkheid verging mijn oude wereld en dat bleek een zegen te zijn. Tegen m’n psychiaters zei ik:’Ik wil wakker worden’ en ze begrepen dat niet omdat ze zelf ook nog in slaap waren, ze namen het letterlijk en zagen dat m’n lichaam wakker was, maar m’n geest was in slaap en daar hadden ze geen oog voor. Je bent niet je lichaam, je bewoont dat slechts tijdelijk zoals je een huis bewoont en je bent ook niet je huis.

Vernon Howard, een Amerikaanse Boeddha, stelt dat de meeste mensen in slaap zijn en dromen dat ze wakker zijn en nemen dus geen actie om te ontwaken en slapen lekker verder.

Als ik naar de mensen kijk die ik ken en heb ontmoet moet ik Vernon Howard gelijk geven, 95% is in slaap en die schatting is aan de lage kant!

Ik heb het geluk gehad om enkele mensen die ontwaakt zijn te ontmoeten en te herkennen en erkennen en tot m’n vriend te maken, ik kan ze echter tellen op de vingers van één hand zo zeldzaam zijn ze en dan heb ik nog geluk gehad dat ik die mensen heb aangetrokken, de meeste mensen komen nooit een ontwaakte tegen en als dat wel zo is dan zien ze hem of haar niet omdat ze zelf in slaap zijn.

Iemand die in slaap is kan een ontwaakte niet waarnemen en iemand die ontwaakt is ziet precies wie er allemaal in slaap zijn en wie wakker is en wie er aan het ontwaken zijn en heeft liefde en mededogen, net als de Boeddha.

Ontwaken betekende voor mij een bewustwordingsproces dat ik één ben met het geheel, met de kosmos, met de Grote Geest, met God en niet alleen en afgescheiden ben. Deze eenheidsbeleving levert liefde op en mededogen en empathie, vrede en geluk en harmonie, allemaal hogere energieën

Je kunt elk moment ontwaken als je eerlijk naar binnen keert en daar het goddelijke in jezelf waarneemt en daarmee vallen de negatieve, lagere energieën weg en is er non-dualiteit, eenheid in liefde, wat voor mij de hoogste realisatie is.

Vernon Howard zegt ook dat JIJ het grootste probleem bent dat je ooit heb gekend. Zolang jij er bent kan het goddelijke er niet zijn, er is geen plaats voor en dan is er ook geen echt, uniek, authentiek leven mogelijk.

Goethe was ook een ontwaakte en hij zei:’Hoe ouder ik word, hoe milder ik word, want alle fouten die ik om me heen zie herken ik van mezelf’ en daar herken ik me enorm in en dan neem je de ander niet kwalijk dat ie nog niet ontwaakt is, sommigen moeten nog even slapen

Een van mijn lievelingsdieren is het haantje omdat die de mensen ‘s ochtends wakker kraait en op de kerk de (wind)richting aangeeft.

Terwijl je dit leest zal je lichaam wakker zijn, maar hoe zit het met je geest?

Voel je je ook één met alles of droom je nog dat je op jezelf staat en afgescheiden bent van alles, dat is het verschil…..

Ik voel mezelf niet meer of beter dan een ander, met Vernon Howard zeg ik dat ik een gewone man ben die het buitengewone heeft ontdekt.

Ik haal hier nog even een tekst van Neale Donald Walsch aan, hij zegt:

…that virtue cannot separate itself from reality

without becoming a principle of evil.

 

Albert Camus said that, and he was right.

When we become too virtuous, when we think

ourselves to be oh, so right, we become dangerous

to ourselves and others.

 

Be careful of those who imagine themselves to be on

the High Road while everyone else is walking the Low.

If they really are on the High Road, they will offer to take

everyone else with them, not simply tell others that they

are going the wrong way.

 

Ik vind mezelf niet deugdzamer, alleen heb ik beseft dat ik in slaap was en dat me dat niet opviel, omdat iedereen om me heen ook sliep. En nu ben ik bereid om anderen erop te wijzen dat er ook een ontwaakte staat is waarin geluk heerst, dat gun ik iedereen. Als je vreugde kent in je leven dan wil je daarvan delen en geven en dat doe ik bij deze.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter