Anger management

Eind 2011, begin 2012 zal een brochure of boek verschijnen met de titel ‘Woede-motivatie & codependentie’. De koppeling met codependentie is gemaakt om dat het te maken heeft met het disfunktionele gezin waar de codependent uitkomt, waar z’n grenzen werden geschonden en hij niet de aandacht, erkenning, waardering en liefde kreeg waar hij zo’n behoefte aan had en er is dus vaak (onbewust) woede ontstaan die verdrongen moest worden, omdat daar geen ruimte voor is in een disfunktioneel gezin.

Ik heb me gebaseerd op o.a

Gebruik is gemaakt van informatie van het internet en m’n eigen ervaring met woede-motivatie van 61 jaar en de bewustwording daarvan, het erkennen, helen en te boven komen daarvan.

 

Anger management for dummies – W. Doyle Gentry Ph.D.

 

Een mini-onderzoek naar hoe men reageert op het onderwerp woede-motivatie

 

Gesprekken met mensen die voldoende zelfreflectie hebben om hun eigen woede-motivatie te erkennen en zich daar bewust van te zijn en het dus te beheersen, die hun woede nu op een gezonde manier uiten en geleerd hebben van hun fouten.

 

Surprising Purpose Of Anger, Marshall Rosenberg (over geweldloze communicatie en gebruik maken van je woede om achter behoeften te komen)

 

Anger Management Best Practice Handbook

Jessalyn Woodruff

 

The gifts of imperfection -let go of who you think you’re supposed to be and embrace who you are

Brené Brown Ph.D.

 

Caring enough to confront – David Augsburger.

 

Anger Management, Peter Favaro

 

What’s Making You Angry?, Neill Gibson, Shari Klein & Shari Klein

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter