Mogelijkheden en moeilijkheden

Je hebt altijd een keuze tussen mogelijkheden en moeilijkheden, de massa en de vrijheid..

De pessimist ziet de moeilijkheden in de mogelijkheden en de optimist ziet de mogelijkheden in de moeilijkheden.De situatie is hetzelfde alleen de attitude is anders, men kijkt met andere ogen en je bent wat je ziet. Ford zei:’Zij die zeggen te kunnen en zij die zeggen niet te kunnen hebben allebei gelijk’

M’n vriend en numeroloog Gerrit noemt moeilijk: moe lijk

Er werd op de middelbare school eens een experiment gehouden, een klas werd verdeeld in twee groepen van 15 en geplaatst in twee verschillende lokalen. Voor groep 1 schrijft de docent een wiskundige formule op het bord en zegt erbij:’Dit is een hele moeilijke opgave, zelfs hogere klassen slaagden er niet in het op te lossen”. Resultaat: 2 van de 15 hadden het goed. Voor groep 2 in het andere lokaal schrijft de docent dezelfde formule op het bord maar zegt er nu bij:’Dit is een hele eenvoudige opgave, zelfs lagere klassen wisten het op te lossen’. Resultaat: 13 van de 15 hadden het goed! Zo ziet je maar weer wat woorden en verwachtingen over moeilijk of mogelijk kunnen doen.

Een vrouw die zichzelf heel spiritueel vindt zei:’Ik vind het zo moeilijk om op m’n werk spiritueel te zijn, de mensen begrijpen dat niet en staan er niet voor open’. Ze maakte het zichzelf moeilijk in plaats van mogelijkheden te zien, o.a. van het feit dat ze een spirituele ziel is die zich verbonden voelt met de medemens in dienstbaarheid en liefdevolle zorg en dat wordt door vrijwel iedereen begrepen en gewaardeerd.

Een jonge man die heel gevoelig is zei: ‘Het is zo moeilijk om bij mijn vrienden, m’n gevoelige aard te laten zien, ze zijn zo macho en verwachten van mij dat ik dat ook ben, maar dan ga ik tegen m’n wezen in. Wat hij vrienden noemt zijn mensen die hem niet accepteren zoals hij is en dat zijn dus geen vrienden, dan zoekt hij de moeilijkheden op.

Zie je mogelijkheden of moeilijkheden, je bepaalt dat zelf. Ik ontken moeilijkheden niet, maar zie ze meer als uitdagingen. Bij tegenslag en mislukking komt je ware aard pas echt naar voren en niet als alles meezit. De meeste succesvolle en gelukkige mensen hebben de meeste tegenslag en mislukking gekend en ervan geleerd…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter