Macht

Nietzsche had het terecht over de wil tot macht en zag dat het ego de macht wil, niet de macht tot maar de macht over, het ego wil de baas spelen.

Kennis is macht zegt men en ook daarmee proberen veel mensen te imponeren en macht uit te oefenen en vergeten de formule E = K x A ofwel de E van Effect is gelijk aan de K van Kennis maal de A van Acceptatie, als de acceptatie 0 is kan de kennis 100% zijn, maar is het effect toch 0. Dan is je kennis geen macht maar onmacht.

Kennissen maakt noch machtiger, netwerken noemen ze dat met als credo:’What is in it for me?!’, in plaats van te delen en geven vanuit de rijkdom van je wezen(kracht).

”  Ik geloof in de macht van het zwijgen, daar kan ik uren over spreken – George Bernard Shaw

Ik tipte een vrouw een boek van Wayne Dyer, tot m’n ontsteltenis zei ze dat ze de tips goed kon gebruiken om de controle(macht) over haar man te houden, macht in plaats van liefde dus.

We staan niet altijd stil bij de macht van het woord. Woorden kunnen afscheiding teweeg brengen of verbinding creëren. Woorden kunnen verdrietig, woedend en blij maken. In de Bijbel staat:’In den beginne was er het woord, en het woord was bij God en het woord was God’, over macht gesproken. Nu ik dit lees zal ik nog meer op mijn woorden letten

Als je het hele artikel wilt lezen incl.vele interessante quotes klik dan hier…

3 antwoorden
 1. Peter de Kock
  Peter de Kock zegt:

  Kennis was macht toen het Internet nog niet bestond, toen kennis nog niet vrij toegankelijk was en slechts zeer beperkt werd gedeeld. Internet heeft dit alles veranderd.

  Als jij twee dingen weet en ik weet ook twee dingen en we delen onze kennis, dan weten we allebei vier dingen zonder dat het iets kost. Dat is macht, de macht van het delen.

 2. Henny Bos
  Henny Bos zegt:

  Ik deel m’n kennis graag met je en geniet van je blog en steek daar ook veel van op, delen is in de geestelijke wereld hetzelfde als vermenigvuldigen, ik hoop je in 2012 in de gezellige bistro in Oosterhout weer eens te ontmoeten

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter