Hier een geluidsragment: grote schaal

KLANKSCHAALBAD

Een klankschaal is een muziekinstrument in de vorm van een schaal, vervaardigd uit een legering van verschillende metalen, waarvan afmetingen, kleur, wanddikte en samenstelling grondig kunnen verschillen.
Ze ontwikkelen een langdurige klank na het aanslaan met een klopper. Klankschalen zijn rijk aan boventoonresonanties met trillingspatronen en specifieke zwevingen.
Ze zijn een uitstekend medium om rustgevende klanken te laten ervaren en via relaxatie en/of stimulatie de eigen diepere bewustzijnsniveaus te ontdekken.
De werking van klankschalen berust op resonantie. Via horen (auditief) en voelen (vibratorisch) resoneren lichaamscellen mee met de klankenergieën.
Naast het aanslaan met een klopper, kunnen de schalen ook met een stok ‘gedraaid’ worden, waardoor de tonen aanhouden en aanzwellen, een zeer bijzondere ervaring.

Ik heb een klankschaal van ca.50 cm doorsnee, waar je in kunt staan, hij weegt bijna 10 kilo.

Als je erin staat met je schoenen uit en ik sla hem aan met een speciale grote klopper, dan kun je de trilling van je kleine teen tot aan je kruin voelen en dat is een zeer bijzondere ervaring

Het kan zijn dat je overweldigd wordt, ik houd daar rekening mee en ben dan klaar om je op te vangen als je omvalt, dat kan gebeuren is m’n ervaring

Bij niet iedereen komt de trilling tot aan de kruin en dat vertelt veel over waar je blokkades zitten, ik kan vaak veel duidingen geven over wat er met je aan de hand is en heb daar ervaring mee opgedaan tijdens tientallen sessies.

Op verzoek kom ik ook naar groepen mensen toe met de grote schaal om daar de sessies te doen.

Je kunt ook een wat langere sessie krijgen waarbij je nog meer gaat ervaren en voelen, ik reken 60 euro per uur, dat bestaat uit een half uur klankschaalbad en een half uur duiding. Voor 25 euro heb je dan een kwartier klankschaalbad en een kwartier duiding. Desgewenst kunnen ook kleinere schalen op het lichaam geplaatst worden om de helende werking ervan te ervaren. Ik heb de beschikking over ca. 40 klankschalen in allerlei (toon)soorten en maten.

Gebruikte metalen bij het maken van klankschalen zijn:
•    goud (zon)
•    zilver (maan)
•    kwik (mercurius)
•    koper (venus)
•    lood (saturnus)
•    tin (jupiter)
•    ijzer (mars)