Je bent wat je ziet

Debbie Ford haalt James Baldwin aan die zei: ‘Je kunt alleen onder ogen zien in anderen wat je onder ogen ziet in jezelf’. Als je geen oog hebt voor je eigen schaduw en negatieve kanten zie je ze ook niet in de ander en kun je er gemakkelijk het slachtoffer van worden wat mij ook overkwam. It takes one to know one.

Wayne Dyer zei: ‘Je bent niet in staat buiten te zien, wat je van binnen niet ziet!’

pastedGraphic.pdf

Mijn ex-schoonmoeder was 50 jaar toen ik 25 was en ze zei toen tegen me: ‘Als je zo oud bent als ik zul je wel zien wat voor een rotwereld het is’.

Ik dacht toen: ‘Dan doe je iets niet helemaal goed’ en ging haar observeren, ze bleek maar 1 vriendin te hebben waarmee ze negatief roddelde over de mensen in het dorp, haar man was een potentaat en dictator die dure pakken kocht voor zichzelf en zijn vrouw in een oud jurkje liet lopen, ze was het sloofje, ze had dus gelijk dat haar wereld een rotwereld was ze generaliseerde dat echter en dat was niet zo slim van haar, ze dacht wat voor haar geldt is ook geldig is voor iedereen, zo zag ze dat…

Ik vroeg aan een narcist wat hij zag in de boom die ik aanwees hij zei: ‘Die boom is groter dan ik ben’ met afkeer in zijn stem, want hij wilde zelf de grootste zijn, hij dacht in egotermen van beter en groter. Toen ik mijn lieve broer een boom liet zien zei hij dat hij de ruimte tussen de bladeren zag en de vruchten, typerend voor hem…

Er was eens een auto-ongeluk. De verpeegster zag dat en zei: ‘Als er maar geen gewonden zijn, ik ga kijken’. De verzekeringsagent zag dat en zei: ‘Dat zal een vervelende schadeclaim opleveren’. De politie-agent zag weer wat anders en zei: ‘Ik hoop dat het verkeer weer snel doorgang kan vinden’. De man van het autoschadebedrijf zei: ‘Dat levert een mooie omzet op’ en zag ook weer wat anders.

Een kennis van me ziet de mensen als roofdieren en de wereld als vijandig. Hij kijkt niet naar binnen en ziet niet dat dat veel over hemzelf zegt

pastedGraphic_1.pdf

Een man kwam naar Doetinchem en zag geen vertier en vermaak en zei zich te vervelen, dat is dus een vervelende man, die zo nodig vermaakt moet worden omdat hij zelf niks meebrengt

De pessimist ziet de moeilijkheden in de mogelijkheden en de optimist ziet de mogelijkheden in de moeilijkheden.

Heer Krishna had twee koningen. Een was demonisch en werd gehaat door zijn volk, Krishna vroeg aan deze koning om 2 jaar lang de wereld rond te trekken op zoek naar een waarlijk goed mens. Na twee jaar kwam deze koning terug en zei: ‘Ik moet u teleurstellen, ik heb overal gekeken maar ze zijn allemaal net zo slecht als ik’. Toen vroeg Krishna aan de aimabele en geliefde koning om 2 jaar de wereld rond te trekken op zoek naar een waarlijk slecht mens. Na twee jaar kwam deze koning terug en zei: ‘Ik moet u teleurstellen, ik heb onbewuste en onwetende mensen gezien, maar een waarlijk slecht mens heb ik niet kunnen zien’.

Eer leraar zag vooral het goede in zijn leerlingen en complimenteerde ze heel vaak en benoemde de capaciteiten en talenten van zijn leerlingen, dit had een kettingreactie tot gevolg, de leerlingen begonnen ook het goede in elkaar te zien en complimenteerden elkaar en de studieresultaten werden beter en beter. Alles wat je aandacht geeft groeit!.

Ik liet een brochure over codependentie redigeren door een redakteur die naar mijn mening erg codependent was zonder daar weet van te hebben.

Hij zag alleen ontbrekende punten en komma’s en de boodschap was finaal aan hem voorbij gegaan. Als je kijkt en zoekt naar stenen zie je de diamanten niet.

Ik zie op het journaal steeds een tiental nare en negatieve gebeurtenissen maar heb meer oog voor de 6 miljoen vrijwilligers die belangeloos anderen helpen. Het journaal creëert angst en de vrijwilligers creëren liefde….

Als je oog hebt voor liefde zul je er veel van waarnemen en zal het steeds meer worden en dat gaat dan ten koste van de angst die niet kan bestaan daar waar liefde is…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter