Intuïtie en verbeeldingskracht

Intuïtie en verbeeldingskracht

Observatie in plaats van oordeel, is de gouden route naar intuïtie en jeZelf als spiritueel wezen.

Als kind beschikken we meestal over een goede intuïtie, we merken dan dingen op die onze ouders niet waarnemen en dan wijzen ze ons af en daardoor verliezen we ons geloof in onze intuïtie en dat is heel jammer!.

Ik had als kind een puur geloof in een liefdevolle God, zong het lied: ‘Op bergen en in dalen ja overal is God’. En zo zag ik het ook. Maar dat werd afgedaan als fantasie, verbeelding. De juffrouw van school vond mij niet rationeel genoeg en ging een gesprek aan met mijn ouders dat ik een fantast was. Ik trok toen de conclusie dat er met mij iets niet in orde was, want volwassenen konden het toch niet mis hebben en zo werd mijn denken gespiegeld en geactiveerd en werd ik steeds meer een denker en rationeel. Je omgeving vormt je als kind.

We worden ‘gerationaliseerd’ en gaan in ons hoofd zitten en verliezen zo ook ons contact met ons gevoel, intuitie en engelen, gidsen en spirits.

Kortom gezegd raken we veel kwijt omdat we in de verkeerde spiegel kijken. Die spiegel is vervormd en leugenachtig. Gurdjieff wees er al op dat volwassenen liegen.

De spiegel van mij was ook nogal zakelijk en liefdeloos, ik heb mijn ouders nooit zien knuffelen, dat deden ze bij mij ook niet. De conclusie die ik trok was dat ik de liefde niet waard ben, met die overtuiging heb ik lang rondgelopen, totdat ik op mijn 15e Nietzsche las die zei dat de overtuiging de grootste vijand van waarheid is, ik las Sarte en Camus over existentialisme en Hesse over Abraxas, de God van goed en kwaad en leerde de duivel en God te verzoenen. Allemaal spiegels voor me! En waardevolle!
Als kind van 4 zal ik met mijn lange blonde krullen op een krukje in de slagerij van mijn ouders. Een klant zag me en zei tegen mijn moeder: ‘Wat een leuke dochter heb je!’ Op een norse toon zei mijn moeder dat ik geen dochter was maar een zoon. Ik voelde toen dat ik er niet mocht zijn en werd heel verlegen met minderwaardigheidscomplex dat ik later overcompenseerde met arrogantie. Ik ontwikkelde me tot een enneagramtype 3 ofwel de Achiever, succesvolle werker. Dat type spiegelde mij nog het meeat. Ik werd geliefd om wat ik (voor een ander) deed en niet om wie ik was. Ik las toen dat we geen human doings waren maar human beings en dat was een eye-opener.

We keren pas weer terug tot onze oorspronkelijke pure staat als we gespiegeld worden door een ontwaakte, door een meester, we mogen van geluk spreken als we zo iemand herkennen en erkennen en er van leren om bij ons ware zelf te komen.

Dat is het kostbaarste en mooiste cadeau dat we kunnen krijgen en dat bovendien eeuwigheidswaarde heeft!.

Later kwam ik door mijn relatie met Elly en een holistisch therapeut, terug bij mijn gevoel, intuïtie en verbeeldingskracht nu werd dat gespiegeld door die mensen. Dan krijg je te maken met synchroniciteit en serendipiteit. Ik kwam de tekst van Einstein tegen die zei dat logica je van À naar B brengt, maar dat verbeeldingskracht je overal brengt. En overal is God!
Dus mijn contact met de geestelijke- en spirituele wereld werd hersteld en versterkt. Ik schoolde mij om tot holistisch-, spiritueel- en existentieel counselor en coach en heb bijna 2.000 mensen telefonisch mogen coachen in anderhalf jaar tijd, tot grote tevredenheid en enthousiasme van de bellers. Enthousiast komt van En Teos en betekent God in je. Tijdens gesprekken wordt nu mijn liefde, compassie, helder voelen en weten en creativiteit gespiegeld door de bellers, het doet me goed en ik leer er veel van.

Bron: boek Het drama van gespiegeld worden, je omgeving is de spiegel van jezelf – Henny Bos verschijnt eind 2020 bij uitgeverij Boekenbent