Interesse

Ik sprak met mijn goede vriend Peter Jan en hij zei me: ‘Interesse dat is inter en esse ofwel tussen en zijn, tussen weten en niet-weten’, Ik vind dat heel mooi

De spelers van de dramadriehoek hebben geen echte interesse voor elkaar en om meer te weten te komen, want ze denken het weten al te hebben.

Vernon Howard zei: ‘Er is een nieuw leven maar het oude leven toont zelfs nog niet eens de interesse om het te onderzoeken’.

Er is een winnaarsdriehoek(zie artikel) maar de dramadriehoekspelers zitten gevangen in hun drama, waar ze zo aan gewend en gehecht zijn dat ze het niet los willen laten. Het doet me denken aan de gevangenen in de Bastille in Frankrijk tijdens de Franse revolutie, die gevangenen zaten daar al tientallen jaren in ketenen in het donker en werden bevrijd door de revolutionairen, maar de gevangenen waren helemaal niet blij, ze konden niet wennen aan het licht en niet slapen zonder hun ketenen, zo is het ook met de dramadriehoekspelers.

Diverse slachtoffers zeiden tegen me:’Van jou kan ik nog veel leren, ik neem snel contact op’. Ik hoorde nooit meer wat van ze, ze zeggen niet wat ze menen en menen niet wat ze zeggen. Slachtoffers doen beloftes die ze niet nakomen. Voor mij is dat een voordeel want zo word ik niet meer in de reddersrol getrokken door de manipulerende slachtoffers, die geen enkele interesse in echt authentiek leven tonen.

Ik nodigde echte redders uit voor een gespreksgroep over de dramadriehoek, waar ze veel van hadden kunnen leren, maar ze toonden geen enkele interesse en vroegen mij zelfs niet eens waar de gespreksgroep over ging, ze zeiden nee tegen iets waarvan ze niet eens wisten of het hen voordeel zou kunnen bieden, ze waren druk. Als ik een slachtoffer was geweest hadden de meteen klaargestaan om me te helpen…..

Aanklagers staan op zenden en leren de ander een lesje en tonen geen enkele interesse om zelf ook eens les te nemen en wat te leren, ook zij denken het weten al te hebben.

Op mijn WC hangt mijn uitspraak: ‘Hoe minder mensen weten, hoe meer ze denken te weten!’ Ze tonen dus geen enkele interesse meer want ze weten immers al(-).

Hier nog wat quotes over interesse:

Er zijn geen oninteressante dingen alleen ongeïnteresseerde mensen – Chesterton

Als je belangstelling hebt vind je genoeg interessante dingen om te doen – Walt Disney Company

De mensen zijn pas echt geïnteresseerd als ze over zichzelf kunnen en mogen praten – Henny Bos

‘Ik ben een interessante man’ zei hij en wachtte toen af of er iets interessants ging gebeuren – Henny Bos

Mensen die geen interesses hebben zijn vaak oninteressant – Henny Bos

Mensen die geen interesses hebben vervelen zich vaak en dat zijn vervelende mensen – Henny Bos

Bron: Boek De Dramadriehoek – Henny Bos (verschijnt mei 2013)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter