Innerlijke kind – introductie

Introductie

Toen ik ontdekte dat veel van de problemen, die ik als volwassene ervaar, hun oorsprong hebben in de kindertijd, was mijn belangstelling voor mijn innerlijk kind gewekt.
Het was een hele toer om weer een vertrouwensrelatie met mijn innerlijk kind aan te gaan. Het lukte me echter en dat bleek tevens, de oplossing van veel problemen.

Veel mensen veronachtzamen hun innerlijke kind, en zijn daardoor te serieus, ernstig, rationeel, etc. Ze missen de speelsheid, creativiteit, spontaniteit en het lerend vermogen van hun innerlijke kind.

Ik praat over innerlijk kind, maar besef dat het er meer kunnen zijn, ook daarvoor is aandacht in dit bijzondere boek. Je kunt afhankelijk zijn van je subpersoonlijkheden, ik noem dat Intradependentie.

Als je innerlijk kind niet mee mag doen in je leven, gaat het je boycotten en zorgen voor ellende. Zolang jij je niet bewust bent van je innerlijke kind, snap je niet waarom je problemen hebt.

Het innerlijk kind moet niet de baas gaan spelen, als dat gebeurt gaat het fout in je leven. Jeru Kabal beschreef in zijn ‘Clarity proces’, dat we nog als de vierjarige zijn.

Op de cover staat ook een slak afgebeeld en die is altijd thuis, zo mag jij ook thuiskomen bij jeZelf. Het anagram van slak is klas en dat is dit boek ook een interessante en inspirerende klas, waar je veel kunt leren, dat je leven kan verrijken.

Ik heb vele tientallen boeken over innerlijk kind, inner child en inneres Kind bestudeerd, om me in te lezen en te voorkomen, dat ik opnieuw het wiel uitvind.
Veel van het gelezene heb ik geïntegreerd in mijn leven en dat leidde tot bevrijding. Je ontdekt dan het magistrale en Goddelijke in je. Want jij bent de wereld en compleet, alles zit in je, niets menselijks is je vreemd.

‘You teach what you want to learn’ is een uitdrukking. Om echt iets te begrijpen van mijn innerlijk kind moest ik er een boek over schrijven en les in gaan geven. Daardoor krijg je vogelperspectief en sta je boven de stof.

Je kunt de artikelen in dit boek, in willekeurige volgorde lezen, wat je het beste uitkomt en waar je interesse naar uitgaat.

Dit boek geeft niet alleen ‘nice to know’ informatie, maar ook ‘need to know’ informatie. Het is een ‘must read’ voor iedereen die bij zijn Ware Zelf wil komen, die Liefde is, en je innerlijk kind weet dat!.

www.hennybos.com
hennybos@xs4all.nl