Barry Kaufman verteld over een buurman die jaloers op hem was omdat in de loop van een jaar 5 initiatieven van Barry waren gelukt en bij de buurman niks gebeurd was. Barry zegt:’De buurman vergeet dat hij vegeteert en z’n dagen achter de TV slijt en niks doet en dat ik maar liefst 100 initiatieven heb genomen waarvan er 5 zijn gelukt.

Veel ellende kan met een beetje initiatief worden verbeterd. Ik sprak in het gezellige café de Waagschaal aan de Brink in Deventer een CV monteur die me vertelde dat hij veel bij de mensen thuiskwam en dat ze allemaal zo klaagden. Ik zei toen:’Heb je ze al eens een vraag gesteld?’ ‘Nee’ zei de  monteur. Ik zei:’Misschien is het een idee om ze te vragen wat ze hebben gedaan om een einde aan hun ellende te maken, de kans is groot dat ze niks hebben gedaan om lekker te kunnen klagen’

Ik houd m’n initiatieven bij en scoor gemiddeld 30% positief, dat is een hoge score en ik steek m’n nek dus wellicht nog niet ver genoeg uit.

Veel mensen wachten af tot er wat gebeurd, ze maken plannen en voeren die niet uit. Ik heb al van veel mensen gehoord dat ze een camping in Zuid Frankrijk willen beginnen, maar ze doen het nooit.

Een collega ging met pensioen en zei toen:’Nu kan ik doen waar ik zin in heb’, ik zei toen:’Daar heb je dan wel lang mee gewacht!’