Gespreksmiddag over codependentie 18-12-2011

Deze vlinder zal op de CD staan die van de middag is gemaakt

Vandaag, 18-12-2011 werd bij mij thuis een gespreksmiddag over codependentie gehouden. Johan, Riemke, Cornelie en Arthur waren de deelnemers en deelden over hun ervaringen over het disfunctionele gezin.

Opvallend is dat zowel bij Riemke als bij Cornelie de situatie zo was dat hun ouders hadden gewild dat ze een jongen waren en moesten zijn. Bij mij was dat omgekeerd. Ik moest van mijn moeder een meisje zijn en mocht er dus niet zijn. Opvallend was hoeveel negatieve berichten we allen ontvingen in onze jeugd. Ik stelde dat tegenover elk negatief bericht er 20 positieve moeten staan om e.e.a. te neutraliseren.

We deelden en Arthur zei dat hij dat erg fijn vond om te voelen dat hij niet de enige was en er niet alleen voor stond. Ik heb er, uiteraard met toestemming van de deelnemers,  een opname van ca.42 minuten van gemaakt die hier te horen is: Gespreksgroep 181211

We hebben 2 uur fijn gedeeld in vrede, liefde en harmonie en ik was tot tranens toe geroerd. De deelnemers dankten me voor de fijne middag. We oordeelden niet, gaven geen adviezen, maar luisterden en deelden en dat was heel fijn en bemoedigend.

De deelnemers vonden m’n oceandrum heel mooi, hier kun je er even van meegenieten: Ocean drum

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter