Een waardevol inzicht

In het boek ‘The dark side of the light chasers’ van Debbie Ford vond ik een waardevol inzicht dat ik met je wil delen, namelijk: ‘Alles wat je verdringt en wegdrukt uit je bewustzijn(vooral de negatieve dingen en je schaduwkanten) roep je op bij je omgeving, die die dingen voor je uitspeelt.

Een vrouw trof steeds mannen die heel oenig en sullig waren en ze vertelde dat aan Debbie die zei: ‘Misschien ben je zelf wel oenig en sullig maar heb je dat verdrongen en weggedrukt en roep je het nu bij de ander op’ De vrouw werd boos, echter na de zoveelste keer dat het weer slecht afliep met een relatie ging ze onderzoeken wat Debbie had gezegd en wat Debbie had gezegd bleek waar te zijn, toen ze het oenige en sullige deel in haar zelf tot zich nam en zich daar bewust van werd ontmoette ze ineens betere mannen.

In mijn eigen leven heb ik nogal eens te maken gehad met oplichters en bedriegers. Pas toen ik ging zien dat ik zelf ook een oplichter en bedrieger kan zijn en was geweest door wanbetaling en oplichting van de belastingen en een klant teveel te laten betalen, etc. en me dat eigen maakte en aanvaardde bleven de oplichters weg, wat niet wil zeggen dat ik nooit meer opgelicht zal worden, maar de kans is nu veel kleiner omdat ik de tactieken ken en me er bewust van ben.

De dader weet precies wie een slachtoffer is, hij voel dat aan en het slachtoffer op zijn beurt trekt een dader aan.

Als je aanvaard dat niets menselijks je vreemd is word je heel en compleet.Jung zei: Ik ben liever heel dan goed’. Dat goed willen zijn is iets van de light chasers die alleen de dag kennen en de nacht niet willen zien, de schaduwkant niet willen zien die dus over hen heerst zoals Debbie heel scherp ziet.

Debbie haalt James Baldwin aan die zei: ‘Je kunt alleen onder ogen zien in anderen wat je onder ogen ziet in jezelf’. Als je geen oog hebt voor je eigen schaduw en negatieve kanten zie je ze ook niet in de ander en kun je er gemakkelijk het slachtoffer van worden wat mij ook overkwam. It takes one to know one.

Alles waar je je niet bewust van bent heerst over jouw, je kunt alleen meesterschap hebben over dat wat je kent en waar je je bewust van bent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter