Druk

druk,druk,druk…

Veel mensen zijn druk met van alles en niks. Ze zijn continu in de weer en de vraag is of ze wel aan de dingen toekomen die echt belangrijk zijn, die met essentie te maken hebben. Meestal is dat niet zo. Churchill was ook druk en zei pas op z’n sterfbed met z’n laatste woorden:’Wat ben ik een volslagen idioot geweest’…

Mensen vragen me wel eens ‘ben je druk?’ ‘Nee’ zeg ik dan ‘ik ben actief, ik maak me niet druk’

Een accountmanager die veel klaagde, klaagde ook dat hij zo druk was, dan wist ik dat ik hem in zijn geval een belangrijke extra opdracht moest geven en dat ging ook altijd goed. Z’n geklaag was om aandacht en om zich belangrijk te kunnen voelen. Een andere accountmanager die nooit klaagde, zei me een keer dat hij nu toch wel een beetje druk werd, die heb ik toen meteen assistentie gegeven en dat was ook nodig.

Veel mensen zijn druk om zichzelf te ontvluchten, ze zijn bang voor hun ware wezen, hun reële zelf en gaan ervoor op de loop. Drukke activiteiten moeten dan voor de nodige afleiding zorgen, alsof dat zou helpen..

Als je je te druk maakt krijg je te maken met stress, de grootste veroorzaker van ziektes. Er lopen heel wat stresskippen rond tegenwoordig, ze doen heel flink en weten niet dat dat de oorzaak is van burn-out, de stress kan voor hartproblemen zorgen, migraine, maagzweer, etc.

Mensen die bang zijn om zich te vervelen zorgen ook dat ze druk zijn, weer is angst de motivatiefactor in plaats van liefde. Als je bang bent om je te vervelen ben je wellicht vervelend.

Ik vroeg een kennis om zij m’n you tube filmpjes al had gezien, of er tenminste één van had bekeken. Ze had er nog geen tijd voor gehad, te druk, ze zou gaan kijken als ze tijd heeft, dat kan dus nog wel even duren. Ze was niet te druk om me uitgebreid te vertellen hoe druk ze wel niet was, in die tijd had ze meer filmpjes van me kunnen bekijken(-).

Ik ken ook mensen die heel druk in hun hoofd zijn, gedachten malen dan maar door, ze kunnen zich niet ontspannen, voor meditatie hebben ze geen rust, De gedachten zijn dan de baas in plaats van dat zij de baas zijn over hun gedachten. Ze piekeren en maken zich zorgen om dingen die nooit gebeuren. Onderzocht is dat de meeste mensen 95% van hun tijd bezig zijn met drama en 5% met essentie en ik denk dat die 5% nog aan de hoge kant is ingeschat. We zijn druk met drama in ons leven en trekken dat dus ook aan of we willen of niet. Gedachten hebben nu eenmaal de neiging om zich te materialiseren.

Als je het te druk hebt is de 80-20 regel een tip. Die regel zegt dat je in 20% van de tijd 80% van je resultaat kunt halen, de meesten doen net omgekeerd en besteden 80% van hun tijd aan 20% van het resultaat, ze werken dan niet efficiënt en niet oplossingsgericht en stellen niet de goede prioriteiten.

Een stille geest is een goddelijke en gelukkige geest en trekt dus meer geluk aan.

Hier volgen nog wat quotes over druk:

Je kunt beter niets doen, dan druk te zijn met niets. – Lao-Tse

Een man die het heel druk heeft, verandert zelden van mening. – Friedrich Nietzsche

We zouden ons niet zo druk maken over wat mensen van ons denken, als we wisten hoe zelden ze dat doen. – Philippe Noiret

Het erg druk hebben, is dikwijls een vorm van luiheid. – onbekend

Het is toch opvallend dat zelfs de drukste mensen toch nog altijd de tijd vinden om je te vertellen hoe druk ze het hebben. – onbekend

De zaak zit zo dat de meeste mensen het veel te druk hebben om niets te doen. Petersen

Veel mensen zijn zo druk met wat dringend lijkt, dat ze niet toekomen aan wat belangrijk is – Henny Bos

Het leven is wat je overkomt, terwijl je druk bezig bent om andere plannen te maken – John Lennon

Succes komt naar hen die te druk zijn om er naar op jacht ge gaan – Henry David Thoreau

Wie is er drukker dan degeen die het minst te doen heeft – John Clarke

Mensen die niet altijd druk zijn, zouden wel eens kunnen gaan nadenken – Terry Pratchett

Veel mensen voelen zich pas belangrijk en wat waard als ze druk zijn – Henny Bos

Hoe banger een mens is voor zichzelf, hoe drukker hij is, om zichzelf te ontvluchten – Henny Bos

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter