Ik droomde over een gevaarlijk roofdier met een bek vol grote tanden. Gek genoeg ben ik er niet bang voor en breek z’n bek open, met veel gekraak, tot het beest dood is..

Ik voelde me meester over de situatie en de temperatuur was aangenaam zo’n 22 graden en de kleuren waren zacht, pastelkleurig en het beest liet zich gemakkelijker overmeesteren dan ik dacht.

Ten aanzien van de duiding moest ik denken aan de uitspraak: ‘Breek me de bek niet open’, met andere woorden laten we het er maar niet over hebben, laten we het zwijgen ertoe doen. Ik breek de bek juist wel open en mag het er dus wel over hebben en me uiten en m’n roofdier overwinnen. Naar aanleiding van deze droom heb ik het boek ‘Bevrijd je demonen’ van Tsultrim Allione gelezen met veel plezier en herkenning. Ik doodde het beest waar ik ook vrienden met hem had kunnen worden en hem voor me had kunnen laten werken. Ik moest aan Lao Tse denken die zei dat het zachte het harde overwint. Ik heb nog wel eens de neiging om slopers te slopen in plaats van de dialoog met ze aan te gaan en vrienden te worden, dat leerde ik van Allione. De Boeddha zei het ook al dat niet haat maar liefde haat overwint, geen grof geweld maar begrip en liefde

Graag hoor ik reacties op m’n droom, of er nog andere duidingen en ideeën over zijn.