De wet van overvloed en geluk

De hoorn des overvloeds….

Als jij zegt: ‘Mag ik effe vangen’, dan zegt het universum ook ‘Mag ik van jou effe vangen’ en neemt bij je weg en betaal je de prijs. Als je echter zegt: ‘Ik wil geven en delen’ zegt het universum: ‘Ik zal je geven en met je delen’ en zul je overvloed en geluk kennen.

De Bijbel zegt niet voor niets: ‘Zij die hebben zullen meer ontvangen en zij die niet hebben zal zelfs wat ze hebben worden afgenomen’. Zij die delen van hun liefde en wijsheid zal gegeven worden is mijn ervaring.

Hoe meer je geeft en deelt hoe meer je zult ontvangen. Dat geldt met name voor liefde en wijsheid. Je zult je leven ermee verrijken. De cursus in wonderen zegt ook dat geven en ontvangen een en hetzelfde zijn.

Wees dus niet krenterig maar genereus. Mensen met liefde en wijsheid zullen altijd bereid zijn dat ook te geven en daarvan te delen en het je niet onthouden. Mensen die je hun ‘liefde’ en ‘wijsheid’ onthouden hebben niets te bieden en willen alleen maar nemen, krijgen, ontvangen en parasiteren en profiteren.

Als mensen nee tegen je zegen is dat een zegen. Het bespaart je een hoop ellende en je bent ze dan niks verschuldigd.

Als je ‘clear’ bent ofwel congruent, uit één stuk, dat wil zeggen dat je bewuste en onderbewuste het met elkaar eens zijn en dat je denken, voelen en handelen in één lijn liggen dan gaat de ‘Law of attraction’ werken ofwel de wet van de aantrekkingskracht en zul je voorspoed, geluk en overvoed kennen en aantrekken en daarvan graag willen geven en delen.

Een vrouw weigerde een keer om met me te co-counselen, ze zei dat ze een rijk leven had. Ik twijfelde daaraan, want als je werkelijk geestelijk rijk bent wil je graag geven en delen. Ik vertelde haar het verhaal van de bedelaar en de rijke koning. De bedelaar vroeg de rijke koning om wat van z’n schatten te geven. De koning zei: ‘Wacht even tot ik uitgebeden ben, dan zal ik je te woord staan’ en de koning bad: ‘Heer geef me nog meer land, geef me nog meer rijkdom, nog meer onderdanen, nog meer geluk, etc.’ Toen de koning uitgebeden was zei de bedelaar: ‘Sorry koning ik dacht dat u rijk was, maar u bent een bedelaar net als ik!’. De vrouw was not amused toen ze dit verhaal hoorde, het was te confronterend anders had ze er wel om kunnen lachen. Hoeveel waarheid kan een mens verdragen zei Nietzsche.

Zo kan een miljonair geen overvloed ervaren als hij zich steeds vergelijkt met een miljardair. Hij is dan ontevreden en wil meer nemen, krijgen en ontvangen. Ze zeggen wel eens dat je niet moet kijken naar wat iemand heeft bereikt, maar wat zijn streven is. Streef je ernaar om jezelf alleen te verrijken of wil je je dienstbaar opstellen zoals Jezus deed.

De Boeddha zei: ‘Geluk komt tot je als je werk en woorden ten goede komen aan je zelf en de ander’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter