De wet van de aantrekkingskracht

De wet van aantrekkingskracht werkt als je ‘clear’ bent, zoals de Amerikanen zeggen, ofwel congruent. Dat betekent, dat je denken, voelen, handelen en zijn op één lijn liggen. Het onderbewuste moet hierbij juist geprogrammeerd zijn en ook je subpersonen moeten meewerken, en niet hun eigen gang gaan, zoals gebruikelijk.

Je innerlijke kind dient geïntegreerd te zijn en geliefd te worden. Als aan al die voorwaarden is voldaan zal manifestatie plaatsvinden van je woorden. Woorden hebben sowieso de neiging om zich te materialiseren. Woorden zijn uitvloeisels van gedachten, en gedachten zijn krachten.

De Bijbel zegt het ook: ‘in den beginne was er het woord, en het woord was bij God, en het woord was God’. God is de liefdevolle creator en dat is het woord dus ook.

Russische wetenschappers, hebben onlangs ontdekt dat gedachten en woorden je genen en daarmee je dna kunnen veranderen.

Ik sprak een vrouw, die het voortdurend had over operaties, ziekte en ellende en daardoor had ze dat dus ook Ik zei tegen haar dat ze haar onderbewuste zelf programmeerde en dat dat er precies voor zou zorgen dat haar woorden werkelijkheid zouden worden. Ze schrok heel even, maar begon onmiddellijk daarna weer over een operatie te praten. Ze was onverbeterlijk.

Visualisatie en voelen is van groot belang bij het creëren. Dream it, believe it and achieve it, is het credo. De kosmos geeft je wat je nodig hebt en waar je op afgestemd bent.

Als kind kende ik al de wet van aantrekkingskracht avant la lettre. Ik droomde dat ik goed en mooi gitaar kon spelen. Gaandeweg ging ik het ook geloven, en ik maakte het waar en een paar jaar later speelde op 15 jarige leeftijd verdienstelijk in een band. Door een jury met Herman Stok, bekend van tv top of flop, werd ik zelfs beoordeeld als veelbelovend bassist.

Met onze gedachten en woorden programmeren we ons onderbewuste, dat voortdurend precies uitvoert wat we denken en zeggen. We dienen dus heel zorgvuldig met onze gedachten en woorden om te gaan.

Positief denken is de these, negatief denken de antithese, juist denken de synthese. Juist denken wordt ons ook aanbevolen door de Boeddha, die zei dat we het resultaat zijn van alles wat we altijd gedacht hebben.

Wil je ook juist leren denken en congruent worden en je wilt weten hoe, bel dan 06-10421646 of kijk op www.hennybos.com

2 antwoorden
 1. Fleur
  Fleur zegt:

  Hoi Henny

  Ik lees je blogs regelmatig. De bovenstaande geeft veel herkenning. Zelf sta ik ook zo in het leven en ben ervan overtuigd dat je met je eigen houding en denken jezelf kunt veranderen.

  In mijn werk als activiteitenbegeleider is dit ook een terugkerend thema.. wanneer mensen hun ziektebeeld vergeten of opzij zetten voelen zij zich anders, vaak beter. Oftewel er niet continue mee bezig zijn. Kijken naar de mogelijkheden in het leven ondanks alle beperkingen draagt ertoe bij dat niet het ziektebeeld leidend is maar zijzelf als persoon. Ik vind het prachtig om te zien wanneer dat laatste lukt bij mensen, al zijn het kleine stappen.

  Hartelijke groet Fleur

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter