De illusie de controle te hebben

Deze illusie geeft ons ego ons, ons valse en onechte zelf dat de status quo wil handhaven en geen veranderingen wil, omdat het de controle over je wil houden en je het valse idee geeft dat je zelf de controle hebt

 

wat-are-you-in-control-of

 

Deze illusie kan je inderdaad duur komen te staan, want deze illusie zorgt ervoor dat je groei en ontwikkeling stagneert en je steeds verder achter gaat lopen omdat het leven dynamisch is en zich wel verder ontwikkelt

Ingeborg Bosch schreef het prachtige boek ‘Illusies’ en legt uit dat we sluwe afweermechanismen bedenken om onze oude, onverwerkte pijn maar niet te hoeven voelen. Amerikanen zeggen: ‘No pain, no gain!’. Ingeborg Bosch schrijft over de afweer ‘Valse macht’ als een illusie van controle, die moet voorkomen dat we onze oude pijn voelen en verwerken en ons dus op dood spoor zet….

De Hindoes hebben het over maya, de illusoire wereld waarin de meesten van ons leven en geen meesterschap bereiken, geen zelfcontrole. Vernon Howard zei: ‘Er is een nieuw fascinerend leven maar het oude leven toont nog niet eens de interesse om het zelfs maar te onderzoeken’, en dat komt door de illusie dat we de controle al hebben en al bewust zijn.

Als we niet beter worden dan we waren en dus niet groeien en ontwikkelen zijn we zombies, levende doden, een quote zegt het ook mooi:

being-better

Bron: Boek: ‘Controleren & gecontroleerd worden’ – Henny Bos (medio 2015 verschijnt het bij uitgeverij Boekenbent)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter