Daar was ik al bang voor…

Als je denkt in termen van ‘daar was ik al bang voor’ duw je je geluk weg, want angst trekt meestal het gevreesde aan. Toen ik me afmeldde voor een lezing van een vriend zei hij niet: ‘Wat jammer, ik had echt op je gerekend en was blij dat je zou komen’ maar ‘Daar was ik al bang voor..’ Hij verwachtte het van me en ik heb daar zonder dat te weten op ingespeeld en aan zijn verwachtingen voldaan.

De verlegen jongen die bang is voor afwijzing, zal dat laten doorschemeren als hij een meisje mee uit vraagt. Dat meisje zal de angst, twijfel en onzekerheid voelen en hem afwijzen en dan zegt hij: ‘Daar was ik al bang voor..’

De angst is de grote tegenhanger van liefde, als je liefhebt dan ben je niet bang om afgewezen te worden en zul je vaker aanvaard worden en een ja krijgen op je vraag of verzoek.

Toen ik nog getrouwd was was m’n vrouw heel bang dat ze kostbaar serviesgoed zou breken en dus brak ze heel veel. We kregen een keer oud en lelijk serviesgoed van m’n ouders en het kon ons niet schelen of dat stuk zou gaan en we gooiden ermee tijdens het afwassen en er ging niks stuk….

Als je bang bent dat je ziek wordt, neemt je weerstand af en is er een grotere kans op ziekte en dat je vrees bewaarheid wordt.

Als je ergens bang voor bent word je heel onzeker en ga je twijfelen. Ik zeg altijd: ‘Bij twijfel niet inhalen’. Regilio Tuur zei: ‘1% twijfel is 100% mislukking’. Als je twijfelt en onzeker bent zal de ander dat voelen. Hij zal in de gaten hebben dat je om in jezelf te kunnen geloven zijn bevestiging nodig hebt en je daarom al minder respecteren en als afhankelijke zien en niet als gelijkwaardig en daar was je al bang voor.

De kerk zegt: ‘Vrees de Heer uw God’. Ik zeg: ‘Heb God lief zoals Hij jou liefheeft’

Wees niet bang voor de mening van de ander over jou, wat de ander van je zegt, zegt meer over hem dan over jou.

Ik kreeg ooit een sollicitant die in 5 jaar tijd wel meer dan 10 banen had gehad, ik maakte daar een opmerking over en hij zei meteen: ‘Daar was ik al bang voor, daarom word ik steeds afgewezen’ en zo wees hij zichzelf af en zag m’n vraag niet als een verzoek om meer informatie.

Gedachten hebben de neiging zich te materialiseren. Angstige gedachten dus ook..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter