Henny Bos, Coaching+

Ik ben holistisch- en spiritueel coach, maar ook eclecticus, dat wil zeggen dat ik uit alle stromingen de beste visie haal. Mijn coaching is gebaseerd op het feit dat we in essentie een zijn met het geheel, het universum, met God, Tao, etc.

Ook op het feit dat wij geen mensen zijn met een spirituele ervaring, maar dat het omgekeerd is: wij zijn spirituele wezens met een menselijke ervaring.

Als je lichaam sterft laat je jouw familie en vrienden achter ook je geld en bezittingen. Het enige dat je meeneemt en dus eeuwigheidswaarde heeft is je geestelijke- en spirituele ontwikkeling en daar kan ik een goede bijdrage aan leveren!

Visie / Licht en donker:

De manier waarop ik coach is niet ergens vanaf willen, maar ergens naar toe werken. Niet vechten tegen het donker maar het licht aandoen. Het licht wijkt niet voor het donker, maar het donker wijkt altijd voor het licht(van het bewustzijn).

5% van je potentieel:

De meeste mensen gebruiken maar 5% van hun potentieel, door training en ervaring kan dat 5% à 10% worden, maar een training is vaak als een warm bad: je wordt er even warm van maar koelt ook weer snel af en dan ga je verder met je oude gewoontes en patronen en kom je niet veel verder…

Individuele coaching+:

Deze manier van coaching gaat uit van het feit dat niets menselijks je vreemd is, dat jij de wereld bent en uniek en authentiek, we maken samen je onderbewuste bewust zodat je meesterschap verwerft over je lot en omstandigheden en er niet langer slachtoffer van bent, elke coaching is afgestemd op jou als individu met een eigen karakter, je zult veel meer uit jezelf halen en beter presteren en gelukkiger zijn.

Praktijkcase:

Een copywriter van een reclamebureau zei: ‘Al onze medewerkers moeten die coaching van jou hebben, ik leer er zoveel van en het is ook fijn en leuk om te doen’. Hij deed voor het eerst voorstellen ter vermindering van fouten en verbetering van de kwaliteit en die voorstellen vielen in goede aarde, hij is veel coöperatiever geworden en ook vriendelijker, hij benut nu meer van zijn potentieel. Is bewuster, creatiever en heeft meer kwaliteit van leven.

Tarieven:

De investering voor privépersonen is slechts 60 euro per uur, voor medewerkers van bedrijven is het 95 euro per uur excl. BTW in het geval het bedrijf betaalt, de investering wordt ruimschoots terugverdiend.

Mijn ervaring:

Ik was manager bij een grote uitgeverij en veranwoordelijk voor een omzet van ruim 15 miljoen euro, ik ben universitair docent geweest in Utrecht en heb een eigen marketingbureau gehad, ik trainde ook accountmanagers op het gebied van communicatie op HBO-niveau en kreeg als beoordeling een 9 van de cursisten, die veel leerden. Veel lezingen gegeven over codependentie, subpersonen, communicatie, levenskunst en kwaliteit van denken. Inmiddels 13 boeken geschreven en uitgegeven, ze gaan vaak over bewustwording en codependentie. De Dramadriehoek, Betekenisvol leven en Anderenwaarde, over codependentie zijn mijn bestsellers. En het Drama van gespiegeld worden zal ook goed gaan lopen. Mijn boeken zijn te verkrijgen op mijn site en bij bol.com.

Al veel mensen gecoacht met als resultaat dat ze creatiever werden en bewuster, meer gingen samenwerken, zichzelf beter leerden kennen en meer uit hun potentieel haalden, blijer werden, etc. etc.

Lezingen gegeven over: Levenskunst en geluk, Codependentie, Sub-Persoonlijkheden, Communicatie, Dramadriehoek, Eigenwaarde, Over de waarde van onze fouten, Het Innerlijke kind integreren, etc.

Mijn opleiding

Marketingmanagerdiploma(NIMA-B-niveau), MO-economie, cursussen communicatie, conflictbeheersing, NLP, Intuïtieve ontwikkeling(2 jaar), psychosynthese, mindfullness, train de trainer, codependentie(7 jaar), lateraal- en creatief denken bij Edward de Bono in Parijs, management-trainingen, zelfstudie bewustwording, education permanente, ik hou van leren en leer van alles en iedereen en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Ik ben 3x gediplomeerd counselor, te weten: counseling, counseling-specialisatie en stresscounseling Verder ben ik gecertificeerd coach/counselor ACT ofwel Acceptance and Commitment Therapie Ook gecertificeerd Enneagramcoach/counselor En gecertificeerd coach/counselor Intuïtieve ontwikkeling

Mijn werkwijze:

Ik stimuleer, enthousiasmeer, motiveer, inspireer, begeleid, bemoedig mijn cliënten en exploreer samen met ze hun onderbewuste waar al het weten zit zonder dat ze dat weten, samen vinden we de antwoorden, cliënten zeggen vaak dat ze in gesprek met mij tot inzichten komen en verder komen. Ik begeleid de mensen naar interdependentie en zelfrealisatie, waardoor ze tot veel meer in staat zijn en gelukkiger worden en meester van hun lot worden door zelfkennis/-inzicht/-besef.

Eigenschappen/vaardigheden:

Creatief, innovatief, lerende capaciteit(de ware meester is de meesterlijke leerling)., ondernemend, initiatiefnemer(hoor bij de 2% ‘achievers’ die de kar trekken, 95% zit op de kar en 3% houdt de kar tegen, de 2% is veel sterker en daardoor komt de kar vooruit!).

Ik ben ontwikkelingsgericht en zie de mogelijkheden in de moeilijkheden in plaats van de moeilijkheden in de mogelijkheden.

Ik werk met The Law of Attraction, dus een geluksvogel, inspirator, motivator, enthousiasmeerder, bemoediger, ik exploreer het onderbewuste en maak dat bewust, ik ben een realist en geloof dus in wonderen, synchroniciteit en serendipiteit, ik maak dat wekelijks mee.

Ben een dromenduider en ben ‘congruent’, ‘clear’, dat wil zeggen dat mijn denken, voelen en handelen op één lijn liggen en dat ik vrede heb met mijn subpersonen waardoor ze me niet langer saboteren.

In de DISC-analyse scoor ik het hoogst op Invloed en daarna op Dominantie en scoor ook nog hoog op Stabiel.

Ik durf mijn nek uit te steken en risico’s te nemen, en nieuwe dingen te ontdekken die ik vermeld op mijn site of mijn codependentie-netwerk en in mijn boeken en artikelen in tijdschriften als Spiegelbeeld waar ik vaak in sta en ook Paravisie, Koorddanser, Frontier magazine, Ontmoeting, etc.

Ik erger me niet maar verwonder me. Ik hou van wat ik doe en doe waar ik van hou, ik laat me niet langer leiden(lijden) door angst maar door liefde Commercieel gevoel geleerd als verkoopleider en trainer, management-vaardigheden en marketinginzicht.

Ik ben columnist van het bewustwordings tijdschrift Spiegelbeeld en ben een vaste medewerker en ambassadeur van dit mooie en goede tijdschrift.

Ik coach ca. 2.000 mensen op jaarbasis via de hulpbellijnen van In-Syn en Topconsulenten en doe dat met veel plezier, vooral het duiden van dromen vind ik fijn en leerzaam. Van mijzelf een droomuitleg expert gemaakt.

Mijn Youtube video’s zijn inmiddels ruim 25.000x bekeken.

Ik doe maandelijks aan intervisie om bij te tijd te blijven. En regelmatig een cursus om mijn potentieel verder te benutten en in te zetten voor de mensen, die mijn hulp willen.

Zo heb ik meer dan 100 Engelstalige boeken over Codependency gelezen en bestudeerd en ben expert geworden op dit gebied. Codependent gedrag vertoon je als je uit een disfunctioneel gezin komt, met geen of te weinig liefde, waardering, erkenning, respect, etc. Het gevolg is dat je deze dingen nu van buiten wilt halen, daar gaan al die songs en films over: ‘Zonder jou kan ik niet leven’ en ‘Jij bent de zijn van mijn bestaan’ en ‘You complete me’. Je eigenwaarde is dan heel laag en je hebt moeite met nee zeggen en het bewaken van je grenzen, je denkt wel aan de behoeften van de ander maar vergeet je eigen behoeften…..

Codependentie komt heel vaak voor, slechts weinig mensen zijn zich ervan bewust. Mijn codependentie-netwerk.ning.com heeft nu 294 leden dd 27-2-2019 en dat is niet veel.

De kans is levensgroot dat je narcisten aantrekt, met alle ellende van dien!

Van kennis naar wijsheid:

Kennis is belangrijk, je kunt geen meesterschap hebben over dat wat je niet kent, de kennis echter toepassen en integreren in je leven en handelingen en denken en voelen leidt tot wijsheid, daarin begeleid ik mijn cliënten.
Je zult jezelf ‘leeg’ moeten maken. Socrates zei: ‘Nu weet ik dat ik niets weet’, hij kon zo tot onderzoek komen en wijsheid.
De wijze leert van alles en iedereen, de gemiddelde mens leert door schade en schande en de domme mens hoeft niks meer te leren want die ‘weet’ alles al…

Naar voelen en intuïtie:

In de westerse wereld zitten we vaak gevangen in ons denken, we zijn vooral rationeel, waar geluk een gevoel is. Je intuïtie heeft het vaak bij het rechte eind in tegenstelling tot je logica. Ik help cliënten om meer bij hun gevoel en anima, hun vrouwelijke kant te komen(dat geldt ook voor veel vrouwen!).
Het is uiteindelijke de bedoeling om voelen, denken en handelen en essentie in harmonie en vrede te brengen, ik gebruik daarbij onder andere klankschalen en indianentrommels en edelstenen en zo kom je tot congruentie en ben je uit één stuk.

Holistische coaching:

Mijn holistische aanpak gaat uit van de gehele mens als eenheid, waarvan de som meer is dat het geheel der delen. In de gehele mens zit de afspiegeling van de hele wereld net als in een deel van een hologram.

De Hindoes zeggen ook de jij de wereld bent. Je hebt alles in je, alleen is het ene aspect wat meer ontwikkeld dan het andere. Niks menselijks is je vreemd als je ontwaakt. Ik ondersteun je bij het ontwaken.

Tijdens de holistische aanpak ontstaat een synergie effect ofwel 1 + 1 = 3. Coach en coachee zorgen samen voor de synergie en ontwikkelen zich allebei in een productieve en constructieve relatie, die bijdraagt tot een verder ontwaken en bewustworden.

Pijn + verzet en weerstand = lijden (dat is wat je doet) Pijn + aanvaarding van de les = bevrijding (dat is wat ik je onder andere leer!). Dat laatste wordt ook ondersteund door de ACT, de Acceptance and Commitment Therapy, waar ik ook gebruik van maak.

Fonosofisch coachen:

Ik ben onder andere een fonosoof, dat wil zeggen dat ik aan jouw stem kan horen wat je blokkades zijn en waar je mogelijkheden liggen. Aan de woordkeuze, volume, klankkleur, dynamiek, uitspraak, etc. hoor ik hoe het met je gaat en waar je toe in staat bent.

Droomduiding en droomanalyse:

In je droom leg je contact met de geestelijke wereld en je onderbewuste, twee belangrijke en wijze bronnen van informatie en inzichten. Ik ben expert in Droomduiding/analyse en leg ook uit hoe jij je dromen kunt onthouden. De meeste mensen dromen 2 tot 3 keer per nacht maar vergeten die dromen. Dat zijn gemiste kansen op meer inzicht. Ik kan je verder helpen om deze waardevolle bronnen aan te boren en te benutten.

Kaizen levensfilosofie

Kaizen is een Japanse levensfilosofie, die de nadruk legt op het met kleine stapjes vooruitkomen. Goethe wees daar ook al op en de Itjing ook.

Als je ineens teveel wilt, ga je twijfelen en/of word je bang en dan treedt de amygdala in werking. Dan sta je alleen op vluchten of vechten en wordt het contact met de neo-cortex verbroken, waardoor je niet meer helder kunt denken en dingen mislukken. Door kleine stappen te nemen omzeil je de amygdala en heb je succes en dat gun ik je! Ik kan je nog meer over Kaizen vertellen, een methode die tot je succes leidt met de minste moeite.

Itjing duiding

De Itjing is een orakelboek dat vele eeuwen geleden in China ontstond. Je gooit 6x met muntjes en dan ontstaat er een hexagram met betekenis die ik je kan vertellen. De Itjing gaat ervan uit dat toeval niet bestaat wel synchroniciteit. Je krijgt inzicht in je mogelijkheden.

Enneagram typeduiding:

Ik ben gecertificeerd enneagram coach/counselor en kan samen met je jouw hoofdtype vaststellen en ook nog andere typen, die op jou van toepassing zijn. Je zelfkennis, zelfinzicht en zelfbesef zullen enorm toenemen en daarmee ook je geluk en succes!

Klankschaal healing:

Een klankbad in de grote klankschaal van 50 cm doorsnee en 10 kilo, vibratie van je kleine teen tot aan je kruin Per chakra heb ik een klankschaal om de chakra’s te openen, te harmoniseren en een helend effect te geven. Tijdens een tweejarige cursus en training Intuïtieve ontwikkeling heb ik chakra’s leren voelen, ik wist niet dat dat kon.

De klankschaalsessies kosten 45 euro per uur.

Door middel van een uitgebreide test wordt vastgesteld welke chakra’s bij jou geblokkeerd zijn en welke open zijn of te actief zijn.

Ho’oponopono

Februari 2020 heb ik een uitgebreide cursus Ho’oponopono afgerond en 5 boeken over ho’oponopono bestudeerd. Het komt heel erg overeen met mijn denkbeelden, die ik verwoord in het boek Gespiegeld worden, dat eind 2020 uitkomt. De ondertitel van dat boek is: Je omgeving is de spiegel van jezelf! Ik schrijf dat als jij verandert, je hele wereld om je heen verandert. Dat stelt men in ho’oponopono ook. Dr Joe Vitale en Dr Hew Len gaven de cursus. Stel de vraag: ‘Wat is er in mij, dat ik deze ervaring nodig heb’. Zo leer je 100% verantwoordelijkheid voor je leven te nemen in liefde en compassie en vergevingsgezindheid ik kan je daarbij helpen. De ho’oponopono Mantra is: I love you, thank you, I’m sorry, please forgive me. Daarmee programmeer jij je onderbewuste in plaats van negatieve gedachten! Confucius wist dat maar weinig mensen de moed hebben om de fouten en misvattingen bij zichzelf te zoeken. In ho’oponopono delete je de trash in je geheugen, die je voor waarheid houdt!

GROWING-model

Goal: wat is het doel van de kritiek en het gesprek, wat willen we bereiken, en doen, afstemming.

Reality: de status quo, waar zijn we nu, wat is er tot nu toe met de kritiek en informatie gedaan en wat was het resultaat.

Options: welke kansen en bedreigingen zijn er, welke mogelijkheden zijn er. De mogelijkheden in de moeilijkheden leren zien.

Willingness: ben je bereid?, zoals Shakespeare zei: ‘De bereidheid is alles’.

Ben je ook bereid om je schaduwkanten te zien en te beheersen.

Interest: is er voldoende interesse om door te gaan met groei en ontwikkeling en interesseert de kritiek jou of leg je die naast je neer.

Necessity: de noodzaak inzien van verandering, ontwikkeling en transformatie.

De noodzaak inzien van Zelfrealisatie als hoogste behoefte en Zelfrealisatie eeuwigheidswaarde heeft.

Guiding: welke begeleiding is er nog gewenst en nodig. Inzien dat ontwikkeling beter is dan een oplossing voor een probleem. En dat ontwikkeling tijd,  aandacht en begeleiding nodig heeft.