Ervaringen van Levenskunst / Henny Bos

 

Henny Bos is de auteur van het boek ‘Spiegels voor de ziel’ dat in 2008 verscheen. Hij ontving daar vele hartverwarmende reacties op. Veel lezers werden door de lezing geïnspireerd en gestimuleerd om meer kwaliteit aan hun leven toe te voegen.

‘Ervaringen van levenskunst’ is het tweede boek van Henny en bevat nog meer verhalen die je kijk op het leven kunnen verbreden, vernieuwen en wellicht zelfs veranderen.

Socrates zei:’Verbeter jezelf door de geschriften van anderen te lezen en je krijgt gemakkelijk waar die anderen hard voor hebben moeten werken’ Henny heeft ook hard gewerkt en er is veel te leren van zijn inzichten en levenservaringen. Veel leesplezier!

Henny is nu gediplomeerd counselor/coach en levenskunstenaar en is te bereiken onder het volgende e-mailadres: hennybos@xs4all.nl

 

Henny heeft zich laten inspireren door vele honderden auteurs o.a.: Inayat Khan, Osho, Krishnamurti, Nisargadatta, Wayne Dyer, Ferrini, Jampolsky, Guy Finley, Vernon Howard, Robert Anthony, Debbie Ford, Gurdjieff, Vincent Peale, Zig Ziglar, Melodie Beattie, Maslow, Lao tse, Chuang tse, Confucius, Goethe, Nietzsche, Barry Kaufman, Josepf Murphy, Colin Tipping, Joe Vitale, Dalai Lama, Deepak Chopra, Martin Kojc, Assagioli, Thich Nhat Hanh, Neale Donald Walsch, Paul Liekens, Jan Foudraine, Emerson, Socrates.

 

2009 / ISBN 9789085703891 / Hardcover / 220 pagina’s

 

Recensies:

van Lusanne Hogeweg

Datum toegevoegd: vrijdag, 25 september 2009

Levenskunstenaar Henny Bos neemt je mee op reis door zijn leven en laat je zien welke weg hij gaat. Al lezend word je aangezet om stil te staan bij jouw eigen leven en raak je geïnspireerd om jouw opvattingen en levenshouding te overdenken en levenskunst te ontwikkelen. Een verrassend openhartig, lieflijk en grappig boek, vol inzichten en wijsheden.

 

Waardering:  [4 van 5 sterren!]

 

van Hans-Peter van Beuzekom

Datum toegevoegd: maandag, 07 september 2009

Dit boek is,net als Henny Bos`eerste boek’Spiegels voor de ziel’ echt een kadootje als je het fijn vindt om stukjes te lezen waar je door opgevrolijkt wordt èn waarin je handvatten worden aangereikt om een prettiger bestaan voor jezelf en je omgeving te bewerkstelligen.

Uit eigen ervaring en uit de ervaringen van diverse andere auteurs,waaronder filosofen,wijsgeren en andere levenskunstenaars,beschrijft Henny Bos situaties en vertelt hij hoe je van het leven en feestje kan maken.

Het terugkerende thema wat ik er in herken is de liefde,het meeleven met je mede-mens,en nìet het medelijden.Zorg eerst goed voor je zelf,dat mag!!!Het mooie bijkomstige is dat je dan vanzelf ook beter voor anderen zal zijn,en wat is er nou prettiger dan zelf kunnen genieten van het leven en daarbij je levensvreugde door mogen geven aan anderen door gewoon te zijn…

 

Waardering:  [5 van 5 sterren!]

 

van gerrit jansen

Datum toegevoegd: zaterdag, 11 juli 2009

Henny maakt van de levenskunst geen “kunstje”. Vanuit zijn eigenheid legt hij opnieuw de vinger op de juiste plek. De inzichten komen vanuit de kern waardoor de mentale verbazing wordt omgezet in een gevoelsmatige verwondering. God is de onbewogen beweger en Henny wordt vanuit deze bron bewogen zodat hij een spirituele “Bos-wachter” mag zijn!! Henny hoeft niet meer op een onderscheiding te wachten, hij heeft zichzelf al onderscheiden. Ik zie met belangstelling uit naar zijn 3e boek.

 

Waardering:  [5 van 5 sterren!]

 

van ben vollmuller

Datum toegevoegd: vrijdag, 10 juli 2009

Het is een kunst om over het leven te schrijven. Henny doet in zijn tweede boek weer een bewonderenswaardige poging deze ingewikkelde materie te begrijpen en te beschrijven. Hij doet dit door het uiteen te rafelen in talloze onderwerpen, en dat is op zich is al een bewijs dat ons leven met alle facetten een complex geheel is. Hij doet dit vooral aan de hand van voorbeelden van bekende wijsheren. En deze komen meestal niet uit de hoek vanwaar je ze misschien zou verwachten: psychologen en psychiaters. De stukjes zetten je aan tot nadenken, en wellicht heeft de schrijver niet meer pretentie dan dat. Overigens, is het niet zo dat je bij levensvragen altijd zélf de oplossing moet geven? Het is uitermate geschikt om als een soort dagboek te gebruiken; iedere dag één ‘theelepel’. Voor mij is het bovenal te typeren als een vermakelijk boek. Dat komt vooral door de vele humoristische uitspraken, meestal van andere ´grote´ denkers, maar ook door de vele voorbeelden die Henny gebruikt uit zijn eigen leven, zeg maar kennissenkring. En ik ken hem ook een beetje. Maar ik ben er van overtuigd dat ook anderen door het lezen van dit boek met een glimlach de ‘roerselen van de ziel’ iets beter zullen gaan begrijpen.

Ben Vollmuller

 

Waardering:  [3 van 5 sterren!]

 

Je kunt het boek hier ook downloaden: ervaringen levenskunst