Communicatie / Henny Bos
Alles wat u moet weten over uw communicatie in een notendop.

Henny Bos gaf enkele jaren communicatietraingen op HBO-niveau bij het DOC in Doetinchem, waar hij free-lance als trainer en consultant werkte. Henny werd zelf getraind door o.a. Bart van Luijk van DOOR.

Tijdens zijn werk als manager volgde Henny vele communicatiecursussen en –trainingen o.a. train de trainer en conflictbeheersing, etc.

Henny heeft zich verder verdiept in communicatie en er een studie van gemaakt, dit boek is de weerslag van die studie en zijn levenservaring.

Veel lees- en leerplezier!

2012 /9789462030220 / Paperback / 100 pagina’s, prijs 20 euro, uitgeverij Boekenbent

 

Het boek ‘Communicatie’ gaat in op veel aspecten van communicatie, onder andere op de indruk die we vaak op anderen willen maken ofwel ‘impressiemanagement’, aanbevolen wordt om daar expressiemanagement van te maken en je ware wezen te uiten.

Ook conflict komt aan de orde, over hoe we daar op een constructieve manier mee om kunnen gaan, ook de vraag of je de ander mag en/of moet confronteren(caring enough to confront). Een apart hoofdstuk is gewijd aan het luisteren dat we nog wel eens wllen vergeten, ook assertiviteit komt aan bod.

Verder worden diverse communicatieregels beschreven die je helpen om beter te communiceren.

Ook wordt aandacht besteed aan de spelletjes die we spelen en die de communicatie bemoeilijken en oneerlijker maken.

Veel onderwerpen dus, in totaal 35 verschillende items die behandeld worden.

Het boek is met liefde en zorg geschreven in de hoop dat het ook met liefde en zorg wordt gelezen