In april 2012 is m’n boek ‘Anderenwaarde, over codependentie’ verschenen. 166 pagina’s, hardcover, meer heel veel informatie over codependentie.

Codependentie wordt ook wel ‘the human condition’ genoemd, omdat we vrijwel allemaal wel codependente trekken vertonen. In het boek is ook een uitgebreide test opgenomen en is er aandacht voor de symptomen, gevolgen en worden wegen naar herstel besproken over hoe je (grotendeels) van je codependentie af kunt komen

Henny baseerde z’n informatie op z’n eigen ervaringen en op het lezen en bestuderen van meer dan 100 Engelstalige boeken over codependency

Recensies:

van Peter Kock: Je hebt van die begrippen waar ontzettend veel aspecten aan vast zitten en die door de jaren heen ook nog eens van vorm veranderen waardoor ze haast ongrijpbaar lijken. Codependency, in het Nederlands codependentie, is zo’n begrip.Als daarover in het Nederlands een boek wordt geschreven, dan heeft dat mijn bijzondere interesse. Henny Bos schreef er een boek over: ‘Anderenwaarde, over codependentie (the human condition)’.

De beste manier om iets over dit boek te zeggen, is om iets te vertellen over de eerste ontmoeting met Henny twee jaar geleden. Ik herinner me deze afspraak nog levendig. Binnen 30 seconden nadat we elkaar de hand hadden geschud, legde hij moedig een beschrijving op tafel van zijn zelfonderzoek naar codependentie issues.

Henny heeft meer dan 100 boeken over codependentie gelezen. De wijsheid en inzichten uit deze boeken gebruikt hij in zijn eigen boek. Met ‘Anderenwaarde’ lees je eigenlijk niet één boek maar een heleboel boeken. En om te voorkomen dat het een beetje teveel van het goede wordt, is Henny in zijn boek net zoals tijdens onze eerste afspraak, bijzonder openhartig over zichzelf. De combinatie van al die wijsheid, inzichten en persoonlijke ervaringen, maken ‘Anderenwaarde’ tot een rijke bron als het gaat over codependentie.

Zoals ik in het begin al zei: codependentie is geen gemakkelijk begrip. En hoeveel informatie ‘Anderenwaarde’ ook biedt, het nodigt uit tot zelfonderzoek en zelfreflectie. Het nodigt uit om zelf te denken en te voelen over wat waar is voor jou. En dat is nou precies de bedoeling van dit boek.

Peter de Kock

Waardering: 5 van 5 sterren! [5 van 5 sterren!]