De dramadriehoek / Henny Bos

Henny Bos, kwam in 2007 tijdens een studie counseling specialisatie in aanraking met codependentie en hij herkende daar heel veel in. In 2012 richtte hij het codependentie-netwerk op, inmiddels zijn er al 80 leden. Sinds 1 januari 2013 is Henny’s codependentie-academie ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Een van de aspecten van codependentie is deelname aan de drama driehoek van Karpman. Er is niets over geschreven in het Nederlands en dat is onvoorstelbaar omdat we allemaal wel eens rollen uit de dramadriehoek spelen, we zijn allemaal wel eens aanklager, redder of slachtoffer, maar vaak is dat onbewust en dat werkt dan heel negatief door. Dit boek leidt naar bewustwording en je vrij maken van de driehoek.

Henny heeft op het internet circa 350 pagina’s met tekst gevonden over de dramadriehoek en deze bestudeerd. Verder heeft hij veel Engelstalige boeken over het onderwerp gelezen en deskundigen geraadpleegd, bij elkaar 2 jaren van studie, een investering van 10.000-den euro’s die u nu krijgt voor slechts 25 euro. Henny heeft het een en ander aan zijn eigen bevindingen en ervaringen toegevoegd. Dit boek is een resultaat van Henny’s onderzoek. Het is met zorg en liefde geschreven en hij hoopt dat het zo ook ontvangen wordt.

2013 / 9789462033597 / Paperback / 276 pagina’s     recensies:

van John RoskamDatum toegevoegd: woensdag, 26 juni 2013
Een zeer lezenswaardig boek over een boeiend onderwerp. Hennie biedt een breed en compleet overzicht op de Dramadriehoek op basis van het vele materiaal dat hij verzameld heeft. En passant legt hij relaties met andere modellen en technieken, zoals Kernkwaliteiten, Transactionele analyse, Voice dialogue. Hennie schuwt ook niet om zijn persoonlijke ervaringen te duiden op basis van de Dramadriehoek en dat geeft extra diepgang aan het boek. Hij valt soms wat veel in herhaling m.b.t. het gebruik van bepaalde quotes maar dat is verder niet storend. Het boek is met veel liefde en toewijding geschreven. Van harte aanbevolen!Waardering: 4 van 5 sterren! [4 van 5 sterren!]

van Bob van ParerenDatum toegevoegd: zondag, 09 juni 2013
Weer een bijzonder boek van de schrijver en ervaringsdeskundige Henny Bos.
Bij een vriend vond ik zijn boek Anderenwaarde over Codependentie. Een fascinerend boek over hoe wij (nou ja bijna allemaal) in elkaar steken.Een boek dat helpt met het bewustworden van je gedrag wat niet ten goede van jezelf komt.En je helpt hierin stappen te zetten voor een fijner leven voor jezelf en jou met anderen.Nu heb ik ook zijn nieuwste boek Dramadriehoek gelezen. Wederom op een luchtige manier van schrijven, met heel veel voorbeelden en verwijzingen wordt onze slachtoffer of redder of aanklager rol uiteengezet. Vooral ook wat deze rollen ons hinderen in wie we werkelijk zijn.Ook dit boek leest weer lekker door omdat er zoveel luchtige momenten in zijn en zoveel voorbeelden de rollen verduidelijken. Henny schreef er al over in het hiervoor genoemde boek van hem: je krijgt een bloemlezing van honderden boeken/stukjes/websites zo maar op een presenteerblaadje. Ook de Dramadriehoek heeft weer zo’n insteek.Het is heel bijzonder dat Henny met deze 2 boeken inspringt op iets wat erg leeft, maar nog nooit zo benoemd is in de Nederlandse literatuur. Allebei zeer lezenswaardig en prima elkaar opvolgend.

Ik ben benieuwd waar Henny mij in de toekomst mee gaat verrassen.

Waardering: 5 van 5 sterren! [5 van 5 sterren!]