Boeddha klankschaal

De Boeddha klankschaal met inscriptie

Ik speelde vannacht op m’n boeddha klankschaal en besefte dat hij de G als dominerende toon heeft, naast de vele boventonen. De G staat voor het keelchakra, ofwel de zelfexpressie. Ik voelde weer voldoening, dankbaarheid en vreugde in m’n wezen, gevoelens die me steeds vaker ten deel vallen en geluk als bijproduct hebben. Afzien van expressie leidt tot depressie. Onderzocht is dat mensen die in hun dagboek over gevoelens schrijven veel gelukkiger en succesvoller zijn dan mensen die alleen maar zakelijke notities maken, al is dat altijd nog beter dan helemaal geen dagboek te schrijven.

Als ik op een klankschaal speel staat m’n denken stil en voel en ervaar ik alleen maar en ben ik helemaal in het NU. Daarna besef ik dan des te meer hoe vaak ik wel aan het denken ben en dus niet in het NU ben, ik ga daar nu maar ‘ns een artikel aan wagen om het me nog meer eigen te maken en te delen op deze blog.

Als denken mannelijk is en voelen vrouwelijk, zouden vrouwen dan meer in het NU zijn?.

Hier een klankimpressie van de boeddhaschaal met twee verschillende kloppers:Boeddhaschaal

6 antwoorden
  1. Peter de Kock
    Peter de Kock zegt:

    Wat een prachtig ‘tegeltje’ Henny: expressie leidt tot depressie.

    Schrijven (dagboek) werkt helend, verdiepend, confronterend en bevrijdend. Ik denk dat deze wijsheid al heel lang bekend is en er de reden van is dat schrijven lange tijd alleen was voorbehouden aan een select groepje.

  2. Marleen
    Marleen zegt:

    >>Als denken mannelijk is en voelen vrouwelijk, zouden vrouwen dan meer in het NU zijn?

    En ik maar denken dat mannen meer in het NU zijn omdat zij een zogenaamde “Nothing box” hebben zoals Mark Gungor dat in zijn video Tale of two brains op YouTube noemt…

    • Henny Bos
      Henny Bos zegt:

      Het gaat erom of je mannelijk en vrouwelijk combineert Jung zei dat de man zijn anima ofwel vrouwelijke kant mag integreren en de vrouw haar animus of mannelijke kant en dan ben je compleet is het niet meer of/of maar en/en

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter