M’n vriendin Elly zei: ‘Dankbaarheid is een bloem die in weinig tuinen bloeit’ en ik zeg: ‘Dankbaarheid is iets voor fijnbesnaarde geesten’ en ook: ‘Dankbaarheid is de sleutel tot geluk, vreugde en overvloed’. Als je dankbaar bent voor alles wat je overkomt zal je met vreugde het leven tegemoet treden en werk je met de genade mee.

M’n lieve en wijze vriend Charles is in november 2006 overleden en ik mis hem. Ik mis z’n inspirerende, stimulerende en bemoedigende woorden, z’n vriendschap, etc. Maar wat overheerst is de dankbaarheid dat ik zo’n man heb mogen kennen en zelfs m’n vriend heb mogen noemen. Ik koester de momenten dat we samen waren

Van een andere vriend heb ik afscheid genomen omdat hij niet bereid was om z’n negatieve gedrag te wijzigen, ik ben dankbaar voor de vele jaren dat we het goed hebben gehad, maar nu is het genoeg

De meeste mensen die ik heb ontmoet tonen zich niet zo dankbaar, ze nemen alles als vanzelfsprekend aan en dat is niet zo intelligent. Ze willen een mooiere auto, een groter huis, de perfecte relatie en vergeten dat gelukkig zijn daar niet in zit maar een geestesgesteldheid is.

Een zakenman sprak een zwerver aan die in dankbaarheid voor z;’n vrijheid onder een boom zat. De zakenman zei:’Waarom ga je niet werken?’ De zwerver zei:’Waarom zou ik dat doen?’ .‘Dan kun je geld verdienen en een auto en een huis kopen’ zei de zakenman. Waarop de zwerver zei:’Ik mis nu niks en ben dankbaar voor m’n vrijheid die ik elke dag weer mag beleven’. De zakenman zei: ‘Als je veel geld hebt hoef je niet meer te werken en kun je gaan rusten’ ‘Dat doe ik nu al’ zei de zwerver!.

Barry Neil Kaufman zei: ‘Haar liefde voor en aanvaarding van mij en andersom verschaft ons allebei een open, koesterende levensfeer die persoonlijke authenticiteit niet alleen toestaat maar zelfs positief beïnvloedt’ Ik heb er Elly en mij achter gezet, we zijn beide heel dankbare mensen en roepen zo nog meer geluik op.

Ik las ooit een boek van een schrijfster die beweerde dat als je voor iets hebt betaald je niet dankbaar hoeft te zijn(!). Niet erg intelligent van die schrijfster omdat dankbaarheid zoveel oplevert en ook een cadeau voor de ander is dat je geeft. Het is dus zowel goed voor jezelf als de ander!.

Kaufman schreef ook dat z’n buurman jaloers op hem was omdat er 5 initiatieven van hem goed gelukt waren. Kaufman was er dankbaar voor, maar wat de buurman vergat was dat Kaufman 100 intitiatieven had genomen waarvan er dus 5% gelukt waren, waar de buurman niets had gedaan. Kaufman deed gewoon veel meer om tot geluk en succes te komen en was dankbaar met z’n 5% score.