Beter communiceren is minder stress!

Hoe vaak schiet je in een (felle) reactie in plaats van een respons te geven?

Noem een gemeen mens gemeen en hij zal in een reactie schieten en gemeen naar je uithalen en je gelijk bevestigen. Noem een ontwaakte mens gemeen en hij zal een respons geven en lachen en zeggen dat hij inderdaad wel eens gemeen kan zijn maar dat meestal niet is.

Ik was manager bij een uitgeverij van vaktijdschiften, dat ging dus al over communicatie, daarnaast was ik universitair docent in Utrecht en gaf communicatietrainingen op HBO-nivean voor accountmanagers en leerde ze luisteren en open vragen stellen en behoeften bepalen. Verder was ik direkteur/senior consultant van mijn eigen marketingcommunicatiebureau.

Ik volgde veel trainingen over communicatie en las er veel over en maakte van mezelf zo een expert, wat leidde tot het geven van een lezing over communicatie voor een spirituele groep in Goor. Daar is een CD van gemaakt en die bied ik u nu aan. Ruim 1 uur waardevolle informatie met o.a. dat je omgeving de spiegel van jezelf is, daarnaast bied ik u mijn boek ‘Communicatie’ aan.

Hier is mijn aanbod: CD is 7 euro, boek is 21,50, verzendkosten 4,25 dus totaal 32,75 nu te koop voor 25 euro!. Het is aftrekbaar van de belastingen dus je betaalt uiteindelijk maar 12 a 17 euro.

comminicatiepakket nw

Mail me om te bestellen: hennybos@xs4all.nl, dan stuur ik het pakket met een factuur naar je toe. Het is ook leuk om dit pakket cadeau te geven aan vrienden en kennissen.

Vriendelijke groet,

Henny Bos (www.hennybos.com)

PS: Hier een passage uit mijn boek:

Luisteren

Een vaak nogal ongeschoven kindje in de communicatie is het luisteren. Diogenes wees er al op dat we twee oren hebben en één tong dus meer moeten luisteren dan praten. Iedereen wil gehoord worden maar bijna niemand wil luisteren. Men wacht af tot je uitgesproken bent om dat snel zelf weer in te komen, of zegt tijdens het luisteren ‘dat had ik ook’ en neemt het verhaal dan over.

Een mooi voorbeeld van de matige belangstelling voor luisteren is dat van de Amerikaan die twee cursussen in de aanbieding had, een over spreekvaardigheid en een over luistervaardigheid, voor de spreekvaardigheidscursus kreeg hij zoveel aanmeldingen dat hij wel 5 groepen kon starten, voor de cursus luistervaardigheid kreeg hij geen enkele aanmelding….

Osho wees er o.a. op dat om goed te kunnen luisteren je in het hier en nu moet zijn, oplettend moet zijn en zonder oordeel en gedachten moet zijn. Vooral de laatste twee zijn grote struikelblokken. Als je veel gedachten hebt bij het luisteren fungeren die als een soort innerlijke bordenwisser voor de woorden van de ander. Je kleurt ‘t dan meteen in en filtert, selecteert, analyseert en interpreteert.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter