-1- ons doel is aan onszelf te werken, elkaar wederzijdse steun te geven en te oefenen in onbevooroordeeld luisteren en delen.

-2-we erkennen dat het proces dat ieder doormaakt belangrijk is en niet ons oordeel daarover, geaccepteerd worden in de fase waarin we zijn maakt het makkelijker anderen te accepteren in plaats van te veroordelen.

-3-we delen wat voor ons en voor anderen werkt, in plaats van advies te geven, we laten anderen eigen antwoorden vinden.

-4-door te riskeren onze eigen gevoelens te tonen, ontdekken we gemeenschappelijke ervaringen die ons met elkaar verbinden.

-5-we respecteren elkaar als unieke mensen, we erkennen dat ieder zichzelf beter kent dat wie ook, als we luisteren naar onze innerlijke stem, vinden we ons beste antwoord.

-6-we zijn hier om elkaars innerlijke leiding te steunen en elkaar te helpen concentreren op wat werkelijk voor ieder van ons telt, we zijn hier niet om te preken of elkaar te confronteren.

-7-de rollen van leerling en leraar zijn onderling verwisselbaar, ongeacht leeftijd of ervaring gaan ze van de een op de ander over.

-8-we oefenen in het samenzijn met anderen, waarbij we willen leren alleen naar het licht in hen te kijken en niet naar wat het licht tegenhoudt.

-9-alle informatie die in de groep wordt uitgewisseld is vertrouwelijk.

-10-we willen in gedachten houden dat we altijd een keuze hebben tussen vrede en innerlijke strijd, tussen liefde en angst.

 

Een opmerking bij richtlijn -5- Dat ieder zichzelf het best kent is zeer de vraag, de Bijbel zegt: ‘We zien wel de splinter in het oog van de ander , maar niet de balk in ons eigen oog’. We hebben de spiegeling van de ander nodig om onszelf beter te leren kennen. Ons bewustzijn is oneindig en we kunnen dus steeds meer en meer ontdekken als we daarvoor openstaan, niets menselijks is ons vreemd.

Een opmerking bij richtlijn -8-, ik denk dat het ook belangrijk is ook  te kijken naar wat het licht tegenhoudt, wat ons blokkeert en wat onze schaduwkant is, als we die ontkennen heeft die kant macht over ons, bewustwording geeft je de controle terug. Je moet de demonen in je opnemen en voor je laten werken.