Henny Bos, Coaching+

Visie / Licht en donker:

De manier waarop ik coach is niet ergens vanaf willen, maar ergens naar toe werken. Niet vechten tegen het donker maar het licht aandoen. Het licht wijkt niet voor het donker, maar het donker wijkt altijd voor het licht(van het bewustzijn).

5% van je potentieel:

De meeste mensen gebruiken maar 5% van hun potentieel, door training en ervaring kan dat 5% à 10% worden, maar een training is vaak als een warm bad: je wordt er even warm van maar koelt ook weer snel af en dan ga je verder met je oude gewoontes en patronen en komt je niet veel verder…

Individuele coaching+:

Deze manier van coaching gaat uit van het feit dat niets menselijks je vreemd is, dat jij de wereld bent en uniek en authentiek, we maken samen je onderbewuste bewust zodat je meesterschap verwerft over je lot en omstandigheden en er niet langer slachtoffer van bent, elke coaching is afgestemd op jou als individu met een eigen karakter, je zult veel meer uit jezelf halen en beter presteren en gelukkiger zijn.

Praktijkcase:

Een copywriter van een reclamebureau zei: ‘Al onze medewerkers moeten die coaching van jou hebben, ik leer er zoveel van en het is ook fijn en leuk om te doen’. Hij deed voor het eerst voorstellen ter vermindering van fouten en verbetering van de kwaliteit en die voorstellen vielen in goede aarde, hij is veel coöperatiever geworden en ook vriendelijker, hij benut nu meer van zijn potentieel. Is bewuster, creatiever en heeft meer kwaliteit van leven.

Tarieven:

De investering voor privépersonen is slechts 45 euro per uur, voor medewerkers van bedrijven is het 95 euro per uur excl. BTW in het geval het bedrijf betaalt, de investering wordt ruimschoots terugverdiend.

Mijn ervaring:

Ik was manager bij een grote uitgeverij en veranwoordelijk voor een omzet van ruim 15 miljoen euro, ik ben universitair docent geweest in Utrecht en heb een eigen marketingbureau gehad, ik trainde ook accountmanagers op het gebied van communicatie op HBO-niveau en kreeg als beoordeling een 9 van de cursisten, die veel leerden. Veel lezingen gegeven over codependentie, subpersonen, communicatie, levenskunst en kwaliteit van denken. Inmiddels 9 boeken geschreven en uitgegeven, ze gaan vaak over bewustwording en codependentie, de Dramadriehoek is de beststeller.

Al veel mensen gecoacht met als resultaat dat ze creatiever werden en bewuster, meer gingen samenwerken, zichzelf beter leerden kennen en meer uit hun potentieel haalden, blijer werden, etc. etc.

Mijn opleiding

Marketingmanagerdiploma(NIMA-B-niveau), MO-economie, cursussen communicatie, conflictbeheersing, NLP, Intuïtieve ontwikkeling(2 jaar), psychosynthese, mindfullness, train de trainer, codependentie(7 jaar), lateraal- en creatief denken bij Edward de Bono in Parijs, management-trainingen, zelfstudie bewustwording, education permanente, ik hou van leren en leer van alles en iedereen en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Mijn werkwijze:

Ik stimuleer, enthousiasmeer, motiveer, inspireer, begeleid, bemoedig mijn cliënten en exploreer samen met ze hun onderbewuste waar al het weten zit zonder dat ze dat weten, samen vinden we de antwoorden, cliënten zeggen vaak dat ze in gesprek met mij tot inzichten komen en verder komen. Ik begeleid de mensen naar interdependentie en zelfrealisatie, waardoor ze tot veel meer in staat zijn en gelukkiger worden en meester van hun lot worden door zelfkennis/-inzicht/-besef.

Eigenschappen/vaardigheden:

Creatief, innovatief, lerende capaciteit(de ware meester is de meesterlijke leerling)., ondernemend, initiatiefnemer(hoor bij de 2% ‘achievers’ die de kar trekken, 95% zit op de kar en 3% houdt de kar tegen, de 2% is veel sterker en daardoor komt de kar vooruit!).

Ik ben ontwikkelingsgericht en zie de mogelijkheden in de moeilijkheden in plaats van de moeilijkheden in de mogelijkheden.

Ik werk met The Law of Attraction, dus een geluksvogel, inspirator, motivator, enthousiasmeerder, bemoediger, ik exploreer het onderbewuste en maak dat bewust, ik ben een realist en geloof dus in wonderen, synchroniciteit en serendipiteit, ik maak dat wekelijks mee.

Ben een dromenduider en ben ‘congruent’, ‘clear’, dat wil zeggen dat mijn denken, voelen en handelen op één lijn liggen en dat ik vrede heb met mijn subpersonen waardoor ze me niet langer saboteren.

In de DISC-analyse scoor ik het hoogst op Invloed en daarna op Dominantie en scoor ook nog hoog op Stabiel.

Ik durf mijn nek uit te steken en risico’s te nemen, en nieuwe dingen te ontdekken die ik vermeld op mijn site of mijn codependentie-netwerk en in mijn boeken en artikelen in tijdschriften als Spiegelbeeld waar ik vaak in sta en ook Paravisie, Koorddanser, Frontier magazine, Ontmoeting, etc.

Ik erger me niet maar verwonder me. Ik hou van wat ik doe en doe waar ik van hou, ik laat me niet langer leiden(lijden) door angst maar door liefde Commercieel gevoel geleerd als verkoopleider en trainer, management-vaardigheden en marketinginzicht.

Van kennis naar wijsheid:

Kennis is belangrijk, je kunt geen meesterschap hebben over dat wat je niet kent, de kennis echter toepassen en integreren in je leven en handelingen en denken en voelen leidt tot wijsheid, daarin begeleid ik mijn cliënten.
Je zult jezelf ‘leeg’ moeten maken. Socrates zei: ‘Nu weet ik dat ik niets weet’, hij kon zo tot onderzoek komen en wijsheid.
De wijze leert van alles en iedereen, de gemiddelde mens leert door schade en schande en de domme mens hoeft niks meer te leren want die ‘weet’ alles al…

Naar voelen en intuïtie:

In de westerse wereld zitten we vaak gevangen in ons denken, we zijn vooral rationeel, waar geluk een gevoel is. Je intuïtie heeft het vaak bij het rechte eind in tegenstelling tot je logica. Ik help cliënten om meer bij hun gevoel en anima, hun vrouwelijke kant te komen(dat geldt ook voor veel vrouwen!).
Het is uiteindelijke de bedoeling om voelen, denken en handelen en essentie in harmonie en vrede te brengen, ik gebruik daarbij onder andere klankschalen en indianentrommels en edelstenen en zo kom je tot congruentie en ben je uit één stuk.

Holistische coaching:

Mijn holistische aanpak gaat uit van de gehele mens als eenheid, waarvan de som meer is dat het geheel der delen. In de gehele mens zit de afspiegeling van de hele wereld net als in een deel van een hologram.

De Hindoes zeggen ook de jij de wereld bent. Je hebt alles in je, alleen is het ene aspect wat meer ontwikkeld dan het andere. Niks menselijks is je vreemd als je ontwaakt. Ik ondersteun je bij het ontwaken.

Tijdens de holistische aanpak ontstaat een synergie effect ofwel 1 + 1 = 3. Coach en coachee zorgen samen voor de synergie en ontwikkelen zich allebei in een produktieve en constructieve relatie, die bijdraagt tot een verder ontwaken en bewustworden.

Pijn + verzet en weerstand = lijden (dat is wat je doet) Pijn + aanvaarding van de les = bevrijding (dat is wat ik je onder andere leer!). Dat laatste wordt ook ondersteund door de ACT, de Acceptance and Commitment Therapy, waar ik ook gebruik van maak.

Klankschaal healing:

Een klankbad in de grote klankschaal van 50 cm doorsnee en 10 kilo, vibratie van je kleine teen tot aan je kruin Per chakra heb ik een klankschaal om de chakra’s te openen, te harmoniseren en een helend effect te geven. Tijdens een tweejarige cursus en training Intuïtieve ontwikkeling heb ik chakra’s leren voelen, ik wist niet dat dat kon.

De klankschaalsessies kosten 45 euro per uur.

Door middel van een uitgebreide test wordt vastgesteld welke chakra’s bij jou geblokkeerd zijn en welke open zijn of te actief zijn.